Контракти.ua

1027  —  24.02.13
Наглядати за Гостиним двором буде Лубківський
Наглядати за Гостиним двором буде Лубківський

Керівництво ПАТ «Укрреставрація» запропонувало Маркіяну Лубківському очолити Наглядову раду підприємства з метою деполітизації подій навколо Гостиного двору та врятування культурно-історичної пам’ятки.

Про це йдеться у заяві «Укрреставрації».

«Сьогодні ПАТ “Укрреставрація”, як і власне Гостиний двір, стали заручником передвиборчих баталій… За цих умов керівництво ПАТ «Укрреставрація» не бачить іншого виходу, як звернутись до осіб, чий професійний досвід та морально-вольові якості дозволять ефективно організувати діалог сторін та співпрацю з громадськістю, із запрошенням увійти до складу Наглядової ради ПАТ «Укрреставрація»… Однією з найкращих кандидатур на посаду очільника Наглядової ради є… Маркіян Лубківський», – зазначили в прес-службі підприємства.

У ПАТ додали, що направили Лубківському листа, на який він відповів попередньою згодою.

Директор «Укрреставрації» Дмитро Ярич відзначив, що на сьогодні ситуація з Гостиним двором вийшла за межі господарських спорів та питань функціонального призначення і перейшла в площину політичних конфліктів.

«Якщо найближчим часом не розпочати відновлювальні роботи, будівля Гостинного двору може просто зруйнуватись», – додали на підприємстві, передає «Укрінформ».

Історію протистояння у Гостиному дворі читайте тут.

 

Статьи по теме
Гостиний двір у Києві хочуть перетворити на громадський простір
Гостиний двір у Києві хочуть перетворити на громадський простір

Для розроблення "дорожньої карти" реставрації та розвитку столичного Гостиного двору буде проведено семінар за участю експертів із різних сфер, громадськості та представників влади.
18.11.21 — 718

Гостиний двір готують до консервації, далі експертиза та реставрація – Ткаченко
Гостиний двір готують до консервації, далі експертиза та реставрація – Ткаченко

На фасад Гостиного двору в Києві вже натягнута захисна сітка, а також розпочинається прибирання території.
16.09.21 — 556

Гостинний двір залишили забудовникам
Гостинний двір залишили забудовникам

Київська міськрада відмовилася скасувати передачу земельної ділянки на Контрактовій площі, 4, для реконструкції будинку Гостинного двору підприємству «Укрреставрація».
17.04.13 — 1784