Контракти.ua

6873  —  17.02.13
Українська ГТС втрачає свою вартість
Українська ГТС втрачає свою вартість

Газотранспортна система України втрачає своє значення, як в геополітичному, так і економічному плані.

Таку думку висловив відомий політолог Володимир Фесенко.

«Труба втрачає свою значимість, вона девальвується в геополітичному плані і може навіть ціна знижується у фінансовому вираженні», - вважає В. Фесенко.
За його словами, це відбувається у зв’язку з появою нових транспортних коридорів та джерел поставок газу в Європу. «Оскільки росіяни вводять «Північний потік», через якийсь час з’явиться «Південний потік», знижується інтерес Європи до нашої ГТС, і це все для нас девальвує значення труби», - сказав політолог, слова якого передає УНН.

Фесенко вважає, що нинішнє керівництво України це розуміє, тому і намагається «гарячково витиснути з цієї труби хоч щось для того, щоб встигнути домовитися до президентських виборів».

Головне питання, на думку експерта, як на це буде реагувати опозиція. «Мені здається, що опозиція, на жаль, поки не має ніякої системної оцінки ситуації та стратегії на майбутнє. Поки реакція опозиції на всю ситуацію в газовій сфері нагадує поведінку відомого персонажа з мультфільму «А Баба-Яга проти». Тобто ми проти всього, що пропонує влада», - зазначив він.

За словами В.Фесенка, проблема труби, її значення, стане одним з викликів опозиції. «Викликом може бути не головним і не прямим, але це виклик для її інтелектуальної та політичної спроможності».

 

Статьи по теме
Україні можуть знадобитися додаткові обсяги імпорту газу, - Оператор ГТС
Україні можуть знадобитися додаткові обсяги імпорту газу, - Оператор ГТС

Україні можуть знадобитися додаткові обсяги імпорту газу для гарантування безпеки постачання. На цьому під час виступу на Central European Energy Day 2022 наголосив т.в.о. голови Оператора ГТС України Павел Станчак.
09.12.22 — 491

Україна може відмовитися від імпорту газу: голова ГТС назва умову
Україна може відмовитися від імпорту газу: голова ГТС назва умову

Україна має реальну можливість повністю відмовитись від імпорту газу. Це можна зробити за рахунок розвитку власного видобутку газу та виробництва біогазу.
05.06.22 — 512

Сертифікація
Сертифікація "Північного потоку-2" залежить від геополітики, - Макогон

Сертифікація газопроводу" Північний потік-2 " залежить від комплексу фактора, в тому числі від геополітичного. Гендиректор Оператора ГТС Сергій Макогон запевнив, що Київ докладає всіх зусиль, щоб зірвати цей процес.
06.02.22 — 509