Контракти.ua

463  —  06.02.22
Сертифікація "Північного потоку-2" залежить від геополітики, - Макогон
Сертифікація

Сертифікація газопроводу" Північний потік-2 " залежить від комплексу фактора, в тому числі від геополітичного. Гендиректор Оператора ГТС Сергій Макогон запевнив, що Київ докладає всіх зусиль, щоб зірвати цей процес.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на його заяву в ефірі "Україна 24".

"Звичайно, "Північний потік-2" створює значну загрозу для України, і ми докладаємо максимум зусиль для боротьби з цим газопроводом. Але хотів би сказати, що сертифікація - це бюрократичний процес, який реалізує німецький регулятор. Крім того, буде залучена Європейська комісія, і наше завдання - брати активну участь у цьому процесі і не дозволити цей газопровід сертифікувати. Чи буде він сертифікований чи ні, це залежить від комплексу фактора, включаючи геополітичний", - зазначив Макогон.

Статьи по теме
Нафтогаз заявив про прогалину у сертифікації ПП-2
Нафтогаз заявив про прогалину у сертифікації ПП-2

Нафтогаз надасть німецькому регулятору аргументи, які свідчать, що у процесі сертифікації газопроводу Північний потік-2 є прогалина.
27.01.22 — 620

"Північний потік-2" не буде сертифіковано в I половині 2022, - німецький регулятор

Федеральне мережеве агентство з електрики, газу, телекомунікацій, пошти та залізниці Німеччини (Bundesnetzagentur) виключає сертифікацію газопроводу "Північний потік-2" найближчим часом. У тому числі в першій половині 2022.
16.12.21 — 587

ПП-2 можуть запустити без сертифікації - ЗМІ
ПП-2 можуть запустити без сертифікації - ЗМІ

Російський газопровід Північний потік-2 може розпочати роботу до завершення процедури сертифікації німецьким регулятором.
28.11.21 — 689