Базарне молоко має проблему з мікробіологією, тому маленьким дітям та людям, що мають проблеми зі шлунково-кишковим трактом краще вживати ультрапастирезоване чи стерилізоване молоко.
Про це сьогодні під час прес-конференції заявила керівник відділу тестування науково-дослідного центру незалежних споживчих експертиз «Тест» Ніна Кільдій.
Як зазначила Ніна Кільдій, науково-дослідний центр незалежних споживчих експертиз «Тест» проводив дослідження якості молока у шести великих містах України. За даними, які отримали науковці, ні один зразок базарного молока не був якісним.
«У молоці промислового виробництва ми не знайшли рослинного жиру, а у базарному – знайшли. Крім того, в шести великих містах України, де ми проводили дослідження, у базарному молоці знайшли кишкову паличку», – розповіла Ніна Кільдій.
Експерт додала, що прокип’ятивши молоко, можна знищити кишкову паличку. А рослинні жири, які додають до молока вивести неможливо. Тому для маленьких дітей і людей із проблемами шлунково-кишкового тракту краще купувати ультрапастиризоване чи стерилізоване молоко в магазинах.
«Не варто лякатись високих температурних обробок молока. Звісно певна частинка корисних речовин втрачається, але продукт стає безпечнішим для людей», – переконана Ніна Кільдій, слова якої передає ZIK.