Контракти.ua

935  —  08.02.13
Портрет українського нардепа: мільйонер 47 років з вищою освітою
Портрет українського нардепа: мільйонер 47 років з вищою освітою

Середньостатистичному народному депутату України 47 років, він має вищу освіту і кілька мільйонів гривень річного доходу.

Про це свідчать дані дослідження Громадянської мережі ОПОРА, яка проаналізувала інформацію про освіту, походження та декларації депутатів за попередній рік.

«Як виглядає середньостатистичний депутат українського парламенту? Це буде чоловік 47-ми років, із вищою освітою, кількома мільйонами гривень доходу за рік і досвідом у політиці», - повідомили в прес-службі організації, передає Укрінформ.

У найвищому законодавчому органі влади 43 жінки, що становить лише 10 % від усіх парламентаріїв.

Найбільше жінок-депутатів у Партії регіонів – 14, трохи менше у ВО «Батьківщина» - 12. По 7 жінок є членами фракцій «УДАРу» і КПУ. Найменше у «Свободі» - двоє. Одна жінка не входить до жодної фракції (Анжеліка Лабунська).

Більше третини парламентаріїв (166, або ж 37,4%) перед обранням працювали нардепами Ради попереднього скликання. 122 парламентарії (27,5%) мали власний бізнес або працювали у сфері бізнесу (менеджерами і заступниками директорів), 49 (11%) займалися громадсько-політичною діяльністю. 46 (10,4%) працювали на державній службі. Найменша частка обранців, котрі перед тим працювали у місцевому самоврядуванні – 4,7% (21), освітній і науковій сфері – 3,8% (17). 12 нардепів (2,7%) перед обранням тимчасово не працювали, шестеро (1,4%) пенсіонери і двоє (0,5%) працювали у ЗМІ.

Не обійшлося і без творчих та спортивних професій. До Верховної ради 7-го скликання обрано одну письменницю – Марію Матіос (УДАР), одного актора – Богдана Бенюка (ВО «Свобода») і тренера з пауерліфтингу – це Ігор Побер, який йшов під 25 номером у виборчому списку партії «УДАР Віталія Кличка». Цікаво, що співачка Таїсія Повалій, 2-й номер у списку Партії регіонів, зазначила себе як приватний підприємець, через що її зараховано до тих, хто займається бізнесом.

 

Статьи по теме
"Йдеться про наше майбутнє": в Конгресі заявили, що ЗСУ впроваджують військові інновації швидше за США

В США мають збільшити інвестиції у свою національну безпеку та змінити пріоритети в розподілі коштів для підвищення ефективності.
вчера, 20:38 — 260

Рейтингові агентства в Україні працюватимуть за нормами ЄС: Рада ухвалила закон
Рейтингові агентства в Україні працюватимуть за нормами ЄС: Рада ухвалила закон

Верховна Рада ухвалила закон про рейтингування. Документ встановлює в Україні європейські вимоги до рейтингових агентств та набуває чинності з 2026 року.
19.09 — 177

CША зменшують пакети військової допомоги для України: у CNN назвали причину
CША зменшують пакети військової допомоги для України: у CNN назвали причину

Найбільший пакет США оголосили в січні 2023 року.
19.09 — 272