Контракти.ua

2951  —  01.02.13
Росіяни викупили у американців два українських обленерго
Росіяни викупили у американців два українських обленерго

ТОВ «ВС Енерджі Інтернейшнл» досягла домовленості з корпорацією AES (США) про купівлю двох енергопостачальних компаній в Україні - ПАТ «AES Київобленерго» та ПАТ «AES Рівнеенерго».

Закриття угоди очікується до середини 2013 року.

Після отримання дозволу регуляторних органів та завершення угоди, ці активи перейдуть в управління компанії «НД Енержді Інтернейшнл Україна».
Корпорація AES погодилася продати належні їй 89,12% акцій ПАТ «AES Київобленерго», яке обслуговує 881 тис. споживачів у Київській області, а також 84,56% акцій ПАТ «AES Рівнеенерго», яке обслуговує 412 тис. споживачів у Рівненській області.

«Електроенергетика - головний напрямок нашого бізнесу і ми зацікавлені в його розширенні. Ми володіємо високою компетенцією в галузі передачі та постачання електроенергії, що підтверджується показниками ефективності наших компаній», - цитується в повідомленні AES президент «ВС Енерджі Інтернейшнл Україна» Михайло Спектор, передає Інтерфакс-Україна.

 

Статьи по теме
«Киевоблэнерго» и «Ривнеоблэнерго» проданы
«Киевоблэнерго» и «Ривнеоблэнерго» проданы

Американская AES Corporation продала 89,1% акций энергоснабжающей компании ПАО «AES Киевоблэнерго» и 84,6% «AES Ривнеоблэнерго» компании VS Energy International за $113 млн.
27.02.13 — 3033

Азаров піддав критиці «Київобленрего» і натякнув на зміну власника
Азаров піддав критиці «Київобленрего» і натякнув на зміну власника

Прем'єр Микола Азаров розкритикував дії керівництва Київської області та приватної компанії «Київенерго». Він натякнув, що компанія не є ефективним власником.
19.12.12 — 4302