Контракти.ua

4302  —  19.12.12
Азаров піддав критиці «Київобленрего» і натякнув на зміну власника
Азаров піддав критиці «Київобленрего» і натякнув на зміну власника

Прем'єр Микола Азаров розкритикував дії керівництва Київської області та приватної компанії «Київенерго». Він натякнув, що компанія не є ефективним власником.

Про це він заявив, відкриваючи засідання уряду.

Азаров наголосив, що Київська область стала лідером за кількістю населених пунктів, відрізаних від енергопостачання.

Азаров додав, що йому довелось доручити Міненерго залучити до роботи в Київській області ремонтні бригади з інших регіонів.

«У першу чергу це серйозна претензія до керівництва області. Якщо хочете, «жовта картка». Але це говорить і про те, що приватна компанія «Київобленерго» виявилася неготовою до очікуваних і, власне, аж ніяк не катастрофічних природних явищ», - підкреслив Азаров.

«Київобленерго» виявило нерозторопність і неприпустиму байдужість до людей. Відрізати дроти за борг і вимагати від клієнтів дотримання придуманих компанією умов вони уміють дуже добре, а все зробити, щоб швидко відновити електропостачання – ні», - обурився він.

«Це абсолютно неприйнятне ставлення до громадян. Це взагалі ставить питання про можливість цієї компанії експлуатувати електричні мережі в Київській області. Миритися з цим ми не будемо. Я офіційно попереджаю власників «Київобленерго» про те, що подібної, з дозволу сказати, «роботи» уряд не потерпить. Якщо треба, ми задіємо всі правові механізми впливу», - попередив Азаров.

«Хочу нагадати елементарну істину: власність – це в першу чергу відповідальність. Безвідповідальному власнику на українському ринку місця немає. І влада, починаючи з місцевого рівня, повинна це контролювати і нагадувати», - додав він.

Власником 89,12% акцій «AES-Київобленерго» є AES Washington Holdings BV (Нідерланди), що входить до AES Сorporation (США). AES також володіє 84,56% «AES-Рівнеенерго».

Як відомо, протягом останніх років компанія Ріната Ахметова скуповувала державні пакети акцій акції у обленерго по Україні. «Київобленерго” йому ще не належить, вказує Українська правда.

 

Статьи по теме
АМКУ оштрафовал две компании Ахметова
АМКУ оштрафовал две компании Ахметова

АМКУ отшрафовал ООО "Корум Украина" и АО "НПК "Горные Машины" за нарушение законодательства о защите экономической конкуренции во время участия в процедурах публичных закупок на общую сумму 56,3 миллиона гривень.
16.10.19 — 724

Ахметов манипулирует с тарифами на электроэнергию для Запада Украины, – Герус
Ахметов манипулирует с тарифами на электроэнергию для Запада Украины, – Герус

Компания ДТЭК олигарха Рината Ахемтова не поставляет дешевую электроэнергию из Европы на Бурштынский энергоостров. Таким образом, потребители Закарпатской, Ивано-Франковской и Львовской областей являются вынужденными покупать электроэнергию по более высоким ценам, чем остальная Украина. А компания Ахметова со своей стороны, получает сверхприбыли.
03.10.19 — 801

В новом энергорынке цена на электроэнергию ДТЭК Ахметова упала на 25%
В новом энергорынке цена на электроэнергию ДТЭК Ахметова упала на 25%

ГП "Оператор рынка" провёл первые конкурентные торги на рынке "на сутки вперёд" (РСВ). На платформе РСВ было продано 150.9 млн квтч по средней цене 159.4 коп за кВт-ч. Цена на электроэнергию ТЭС ДТЭК на рынке на сутки вперед составила 156.9 коп, - сообщается в официальном релизе компании.
01.07.19 — 756