Контракти.ua

Автор: Наталия Мелещук —  3268  —  07.12.12
Facebook-тижневик: що політики постили і писали у соцмережі
Facebook-тижневик: що політики постили і писали у соцмережі

Ольга Герасим’юк побувала у Луврі, Віталій Кличко поспілкувався з Ангелою Меркель, Олег Ляшко продав квартиру через вибори, а Сергій Тигіпко нарешті виспався.

«Я приїхала в Лувр з самого ранку - але вже великі черги зміїлися коридорами до головних виставок. І все ж роздвоювалися - наліво до нашого Пінзеля, праворуч - до Рафаеля», - так захоплено екс-нардеп і телеведуча Ольга Герасим’юк описала свої враження від виставки українського скульптора епохи бароко Пінзеля у Луврі.

«Іоанн Георг Пінзель чудово почувається тут, у невеликій терракотовій залі, вікно в ній відкрили на Піраміду, за вікном світлий дощ... Пінзель помер, я зараз порахувала, 250 років тому, згідно даним Лувру. А взагалі ніхто не знає - ні де й коли народився, ні де й коли вмер. Заведено думати, що в Бучачі. Були там? Ім'я його, як з німецькоі перекладати, значить чисту дурницю - «Щітка» тай усе, тобто наш «пензель»:) Галичина, де він народився, жив і вирізав із дерева всі ці своі шедеври, тоді належала до Польщі, але вже давно-давнісінько - до нас... Все це привезли від нас. Написи під фігурами - Lviv, Ternopil, Ivano-Frankivsk, Buchach, Horodenka...», - похвалилася Герасимьюк

Мав закордонний вояж і майже народний депутат, боксер Віталій Кличко. Він зустрівся з самим канцлером Німеччини Ангелою Меркель на з’їзді її партії ХДС. «Ангелу Меркель переобрали лідером партії. Можна сказати тріумфально - з підтримкою майже 98 відсотків голосів. Мені сподобався вислів з її виступу: той, хто хоче заробляти і розвиватися, повинен виробляти і пропонувати щось принципово нове. Меркель зауважила, що з кризи, у якій опинилася Європа, Німеччина повинна вийти ще сильнішою. Думаю, Україні теж вже час, після усіх політичних і, як наслідок, економічних потрясінь, здолати нинішню владу як кризу.:) І гідно йти вперед», - зазначив Кличко зі «смайликом».

А ось нардеп Ірина Геращенко здебільшого описувала враження від того, що відбувалося в останні дні роботи Верховної Ради VI скликання. Зокрема – у день, коли розглядався проект Бюджету-2013. «Неозброєним оком в парламенті було помітно перезбудження депутатів більшості. Іх зібралася у залі якась нереально- рекордна кількість. Питання не в тому, що колеги хотіли самі проголосувати за бюджет. Вони ганяли за керівництвом фракціі і бюджетного комітету з пропозиціями змін, аби вибити і вирвати щось на свій округ. Литвин як сфінкс не звертав жодної уваги на зауваження опозиції про неможливість розгляду бюджету від відставленого уряду, бо ж свій щедро профінансований округ треба відпрацьовувати», - писала Геращенко, яка у наступній Раді представлятиме вже фракцію Віталія Кличка.

Бютівець Віктор Уколов теж поділився з друзями новиною на тему бюджету: нібито його колега Юрій Кармазин оголосив голодування в кулуарах парламенту на знак протесту проти прийняття бюджету. «Кармазін спробував зареєстрвувати проект Постанови про неможливість прийняття бюджету на 2013 рік. Однак в секторі реєстрації йому немотивовано відмовили. Нагадаю, що до 14:00 Юрій Кармазін був діючим народним депутатом... Вчинок нагадує, звичайно ж атаку Дон Кіхота на вітряки, але, як на мене, вартий поваги», - розмірковував Уколов.

Радикальний Олег Ляшко поділився із «френдами» проблемою. Розповів, що вже має трьох собак, але донька хоче ще й четверту – щеня лабрадору, тож він радиться, що йому робити: «У нас із дружиною та донькою три собаки: ротвейлер Іджи, шарпей Мачо і дворняга Шахтарик. Коли Шахтарик був щеням, я підібрав його на вулиці. Іджи вночі попросилася гуляти, я пішов із нею й почув жалісливе скавучання. Серце моє не витримало, і я забрав двортер'єра додому. Ветеринар, оглянувши зуби, сказав, що цуценяті орієнтовно 4 місяці. Із нами він живе вже більше ніж півтора роки. Ми його дуже любимо, моя дружина Росіта часто годує його з рук, а донька Владислава може гуляти з ним годинами. До речі, моїй Владі 19 грудня виповниться 10 років, і я, на свою голову, пообіцяв на перший її ювілей подарувати щеня лабрадора. Нині думаю, що робити. Я собак люблю, але й за трьома песиками доглядати важко. Тепер же, очевидно, у нас буде четверо чотирилапих друзів. Насправді це велика відповідальність. Тим більше, місця у нас не так багато - трикімнатна квартира сталінських часів. У мене була ще одна квартира, але мусив продати її, бо не вистачало грошей на вибори», - пожалівся Ляшко.

У в.о. віце-прем’єра Сергія Тігіпка була інша проблема – через напружену роботу у Кабміні він постійно не досипав. Та наприкінці листопада, повернувшись з відпустки, радо написав: «Нарешті вдалося виспатися і дещо прочитати». За його словами, він перечитав «усі виступи інтернет-конференції IDCEE, знайшов багато цікавих ідей». До речі, усі пости, які Сергій Тігіпко пише у мережі власноруч, він підписує – СТ.

Натомість його дружина, Вікторія Тигіпко, судячи із її записів у FB, весь час працювала, презентуючи стартапи на різних кінцях планети. «Прошла всего неделя после насыщенного 4-дневного Нью-Йоркского марафона по 60+ стартапам, а сегодня я уже прилетела в Индию для того, чтобы принять участие в Global Superangels Forum и отсмотреть 40+ лучшх стартапов со всей Индии за 1,5 дня:) Приятно встретить Маргарет Имберт в индийском сари в роли ведущей GSF, Maurizio Rossi (H-Farm), а также многих старых и новых знакомых по IDCEE и не только! Время инвестировать в Индию! Будет жарко в 2013! Очень правильно было представить Индию на IDCEE 2012!», - написала щось не для всіх зрозуміле пані Вікторія. Але, судячи з фотографій, там було досить цікаво.

А ось політичний біженець Богдан Данилишин вже у святковому настрої. На цьому тижні він опублікував альбом «Прага в очікуванні Нового Року», де виклав кілька фото нічної столиці Чехії, на яких зафільмував ялинку, центральний годинник та прикрашені ліхтариками вулиці.

Стилістика та орфографія авторів збережена

Статьи по теме
Чи дозволить Британія Україні завдавати ударів по РФ: видання Times дізналося
Чи дозволить Британія Україні завдавати ударів по РФ: видання Times дізналося

Лондон не хоче діяти самостійно у цьому питанні.
вчера, 19:36 — 1704

Недостатність західної допомоги не дає Україні створювати ефективні бойові підрозділи, - ISW
Недостатність західної допомоги не дає Україні створювати ефективні бойові підрозділи, - ISW

Україна вжила заходів для усунення нестачі людських ресурсів у армії. Але затримки та недостатність західної військової допомоги продовжують обмежувати її здатність створювати ефективні бойові підрозділи.
вчера, 17:18 — 236

У Луганській області зникають сирійські найманці, яких Росія кидає на
У Луганській області зникають сирійські найманці, яких Росія кидає на "мʼясні штурми"

Росія активно вербує чоловіків із Сирії, обіцяючи їм російські паспорти та оплачувану роботу. Однак мало хто повертається назад.
вчера, 15:27 — 190