Контракти.ua

724  —  21.05.12
У Києві нагородили найбільш відповідального лідера
У Києві нагородили найбільш відповідального лідера

14 травня, Київ – відбулось урочисте нагородження переможця проекту „Відповідальне лідерство”, яке пройшло у рамках відкриття IV Національного конкурсу бізнес-кейсів з корпоративної соціальної відповідальності. Це спільний проект Центру "Розвиток корпоративної соціальної відповідальності", Delo.ua, порталів CSR Review і mmr.ua.

Проект „Відповідальне лідерство” покликаний привернути увагу бізнесу та суспільства до теми корпоративної соціальної відповідальності та провідної ролі топ-менеджера при впровадженні принципів та стандартів соціальної відповідальності в організації.

Марина Саприкіна, голова правління Центру „Розвиток КСВ”, зазначила:  „Роль топ-менеджера у  впровадженні КСВ-політики величезна. Хоча часто трапляються ситуації, коли КСВ йде „знизу”, тобто ініціаторами і драйверами виступають співробітники або відповідальні за напрям менеджери. Проте участь і позиція лідера  може значно посилити-покращити-збільшити якість КСВ компанії, вивести її на новий рівень, а особистий приклад допоможе залучити як власних працівників, так і акціонерів, партнерів, навіть стимулювати конкурентів. Тому нам було важливо донести позцію топів успішних компаній щодо важливості відповідального лідерства як до суспільства, так і до керівників інших компаній”.

10 топ-менеджерів провідних компаній України стали учасниками проекту. Було проведено 10 відвертих інтерв'ю та отримано 10 різних поглядів на відповідальне лідерство.

Так, ми дізналися що:

  • Лідерство — це категорія, яка апріорі передбачає відповідальність.
  • Кожен топ-менеджер має свою „фішку” у розумінні відповідального лідерства.
  • Головне мірило відповідального лідерства – ставлення до працівників.
  • Без ефективної політики в соціальній сфері неможливий успіх компанії в довгостроковій перспективі.
  • КСВ  так чи інакше впливає на фінансові показники компанії.
  • Компанія відповідального лідера – це компанія з прозорими та етичними правилами ведення бізнесу.
  • Відповідальне лідерство має важливе значення у соціально-економічному розвитку України.

Олена Гладскіх, редактор Delo.ua, відмітила: „Що здивувало - багато хто з топ-менеджерів виявилися не готові публічно обговорювати тему особистої лідерської відповідальності. А «плюсове» здивування - наскільки різним є поняття «відповідальний лідер» для кожного з десяти учасників нашого проекту. Як підсумок першого етапу проекту «Відповідальний лідер» і заявки на його обов'язкове продовження, хочу процитувати слова президента «Концерну Галнафтогаз» Віталія Антонова: „Хороший приклад є "заразливим". Тому відповідальна поведінка потребує промоції. Чим більше буде позитивних прикладів відповідальної поведінки, тим більше воно буде мультиплікувати на суспільство”.

Оцінювали рівень відповідальності учасників читачі Delo.ua шляхом відкритого он-лайн голосування.  Найбільше голосів читачі порталу віддали Грегу Краснову, генеральному директору Platinum Bank.

У Дмитра Шимківа, генерального директора "Майкрософт-Україна", - друге місце за кількістю відданих за нього голосів.

Віталій Антонов, президент "Концерну Галнафтогаз", зайняв третій рядок в онлайн-голосуванні проекту "Відповідальне лідерство".

Грег Краснов, генеральний директор Platinum Bank, відмітив: „Я дуже зворушений перемогою в проекті „Відповідальне лідерство”. У цій перемозі величезну роль зіграла активна відповідальна позиція співробітників Platinum Bank, тому що наша КСВ стратегія грунтується на корпоративному волонтерстві і розумінні того, що великі зміни починаються з малого - з простих вчинків кожного з нас. Це і відповідальний підхід до співробітників, звичайно ж, до клієнтів і суспільству в цілому", - поділився Грег Краснов, генеральний директор „Platinum Bank”.

Вручаючи нагороду під час церемонії відкриття Національного Конкурсу бізнес-кейсів з КСВ Ірина Рубіс, генеральний директор видавництва "Економіка", головний редактор MMR, відзначила: "Ці 10 відео-інтерв’ю - тільки початок проекту. У нас великі плани щодо його розвитку та популяризації. Хочемо, щоб поняття "стейхолдери", суть і цінність КСВ та відповідального лідерства були очевидні і зрозумілі не тільки одиницям просунутих і комунікаційно орієнтованних, а всім тим, хто надихає і веде бізнес, рухаючи тим самим економіку країни і покращуючи світ навколо нас".

Статьи по теме
Відомий бізнесмен продовжує підтримувати Україну
Відомий бізнесмен продовжує підтримувати Україну

Рінат Ахметов стверджує, що мирний договір із рф можливий тільки на умовах України, яка, зокрема, вимагає виведення російських військ і відновлення контролю над усіма захопленими територіями. Бізнесмен наголосив, що Україна бореться не тільки за свою свободу, а й за свободу всієї Європи. Рінат Ахметов подав позов до Європейського суду з прав людини проти росії, вимагаючи компенсації за грубі порушення його майнових прав під час неспровокованої військової агресії росії проти України.
02.09 — 399

Игристые из разных стран мира — названия и характеристики
Игристые из разных стран мира — названия и характеристики

Игристое — легкий приятный на вкус алкоголь, который ассоциируется с новогодними праздниками и значимыми событиями. По привычке многие все его виды называют шампанским. При этом надпись Champagne может стоять только на винах, произведенных в Шампани классическим методом из определенных сортов винограда. Игристые, произведенные в других странах, имеют свои названия и характеристики, с которыми предлагаем вам ознакомиться.
29.04 — 385

Як урізноманітнити меню при ГВ?
Як урізноманітнити меню при ГВ?

Правильне і різноманітне харчування при грудному вигодовуванні (ГВ) відіграє ключову роль у забезпеченні не тільки здоров'я жінки, а й в розвитку і здоров'ї малюка. Дієта при ГВ повинна бути збалансованою, різноманітною і корисною, щоб забезпечити організм всіма необхідними поживними речовинами, та збагатити склад грудного молока.
06.03 — 344