Контракти.ua

2112  —  02.12.11
Налог на роскошь будет пересмотрен
Налог на роскошь будет пересмотрен

Авторы законопроекта о налоге на роскошь думают снизить критерии для домов и квартир, которые будут облагаться данным налогом.

Такое мнение выразила эксперт Министерства труда и социальной политики, советник Сергея Тигипко Светлана Воробей.

По ее словам, на сегодняшний день законопроект о налоге на роскошь предусматривает налогообложение квартир, площадь которых превышает 200 кв. м, и частных домов, площадью свыше 400 кв. м.

Как отметила С. Воробей, Минтруда планирует пересмотреть данные нормы и снизить критерии для дорогой недвижимости. В частности, по ее словам, ведомство рассматривает предложение установить норму в размере 150 и 300 кв. м, соответственно.

При этом советник министра подчеркнула, что закон предусмотрит исключения, в частности, для детских домов семейного типа, сообщает ГолосUA.

 

Статьи по теме
Стало відомо, яких забудовників допускатимуть до участі у
Стало відомо, яких забудовників допускатимуть до участі у "єОселі" і "єВідновлення"

Для забудовників, які планують брати участь у державній програмі компенсацій "єВідновлення" та програмі пільгового кредитування "єОселя", потрібно ввести правило обов‘язкової реєстрації спеціального майнового права у Державному реєстрі речових прав.
03.02 — 326

Подорожчання на 30%. Скільки коштує квартира в Києві у порівнянні з житлом в Туреччині
Подорожчання на 30%. Скільки коштує квартира в Києві у порівнянні з житлом в Туреччині

У Києві за останній рік ціни на квартири на первинному ринку зросли на 34%, на вторинному ринку – на 17%. За даними Центрального банку Турецької Республіки, торік середня ціна на житло в країні зросла на 160,6% – це найбільше зростання за останнє десятиліття.
15.11.23 — 425

В Україні діятиме містобудівний контроль за прикладом британської моделі, - Шуляк
В Україні діятиме містобудівний контроль за прикладом британської моделі, - Шуляк

Законопроект № 5655, який готують до другого читання, запровадить змішану систему містобудівного контролю, яка діє у Великій Британії.
23.11.22 — 539