Є десерти, які створені для вишуканих ресторанів, а є ті, які хочеться приготувати вдома — щоб насолодитися моментом, ароматом, ніжністю.
Крем-карамель — саме такий. Легкий, шовковистий та спокусливо карамельний, він вражає простотою приготування та ресторанним результатом. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Фудблогер Рома Ємець поділився рецептом, який можна сміливо занести до кулінарної скарбниці: мінімум інгредієнтів, максимум задоволення. А ще — секретна деталь — свіжа полунична сальса, яка додає десерту літнього настрою.
Crème Caramel — родом із Франції. Це м’який яєчно-молочний крем із шаром карамелі, який після охолодження перетворюється на рівну дзеркальну поверхню з легким глянцем. У ресторанах його подають із ледь відталою карамеллю, яка струменіє по краях та утворює золотисті смуги. Але не турбуйтеся, приготувати його вдома не складніше, ніж звичайний пудинг.
10. На дно форми для запікання покладіть рушник і поставте на нього форми з карамеллю.
11. Розлийте крем по формах, приблизно на дві третини.
12. Влийте у форму киплячу воду так, щоб вона доходила до половини висоти форм.
13. Випікайте 40 хвилин за 150°C.
14. Після запікання охолодіть за кімнатної температури 2 години, потім накрийте плівкою та залиште у холодильнику мінімум на 10 годин. Саме цей час створює ту саму «оксамитову» текстуру.
15. Поки крем застигає, приготуйте ароматну полуничну сальсу. Наріжте полуницю дрібними кубиками.
16. Додайте цукрову пудру, подрібнену м’яту, цедру та трохи соку лайма.
Обережно перемішайте та залиште настоюватися у холодильнику.
Цей десерт вражає простотою, адже немає вершків і складних технік. Але у ньому є головне — баланс. Солодкість карамелі, ніжність молока, аромат ванілі та легка кислинка полуниці. Ідеальний фінал будь-якої вечері.
Крем-карамель — це не просто десерт, це ритуал ніжності. Подавайте його у прозорих креманках, доповніть ягодами, фісташками чи пелюстками їстівних квітів і ваш стіл матиме вигляд як у французькому кафе.
Простота, елегантність і легкий присмак карамелі, ось за що цей десерт люблять у всьому світі. І тепер ви можете приготувати його