Контракти.ua

19057  —  12.09
Деруни будуть золотавими й пухкими та не вбиратимуть олію: додайте цей копійчаний продукт
Деруни будуть золотавими й пухкими та не вбиратимуть олію: додайте цей копійчаний продукт

Завдяки простому секрету ваші деруни завжди виходитимуть ідеальними. Це бюджетний і дієвий спосіб зробити улюблену українську страву ще смачнішою.

Деруни — одна з найпопулярніших і найсмачніших страв, яку люблять у кожній українській родині. Але часто господині стикаються з проблемою: деруни виходять надто масними, вбирають у себе багато олії та швидко втрачають апетитний вигляд. Щоб отримати золотаві, пухкі та водночас менш масні деруни, достатньо додати в тісто звичайну манку. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Чому манка робить деруни ідеальними

Манна крупа вбирає зайву рідину з картоплі, завдяки чому тісто стає густішим і тримає форму. Вона утворює легку текстуру, робить деруни повітрянішими та допомагає зменшити кількість олії, яку вони поглинають під час смаження. Як результат, страва залишається соковитою всередині, але має хрумку й апетитну скоринку.

Як правильно приготувати деруни з манкою

  1. Натріть картоплю на дрібній тертці та злийте зайвий сік.
  2. Додайте яйце, дрібно натерту цибулю, сіль і перець.
  3. Насипте 1–2 столові ложки манки та добре перемішайте.
  4. Залиште суміш на 10 хвилин, щоб крупа встигла увібрати рідину.
  5. Смажте деруни на розігрітій сковороді з мінімальною кількістю олії до золотавої скоринки.

Як зробити деруни ще смачнішими

  • Щоб деруни були ще ніжнішими, замініть частину картоплі на кабачок, також додайте трохи манки для густоти.
  • Скоринка буде особливо хрумкою, якщо після смаження покласти деруни на кілька хвилин до духовки.
  • Також у тісто можна додати нарізану зелень кропу чи петрушки.