359 — 13.06
Як приготувати курку, щоб була рум’яною, ніжною і соковитою: секрети професійних кухарів
Соковите м’ясо з апетитною золотавою скориночкою виходить не лише завдяки маринаду й оптимальній температурі.
Професіонали поділилися цілою системою правильного приготування, завдяки якій можна перетворити звичайну курятину на вишуканий кулінарний шедевр. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Розповідаємо про секрети професійних кухарів, які допоможуть приготувати найніжніше соковите м’ясо курки з хрумкою золотавою скоринкою.
Як приготувати ніжне й соковите куряче м’ясо з золотавою хрумкою скоринкою
- Виберіть правильну частину. Все залежатиме від ваших індивідуальних уподобань. Якщо ви не готуєте цілу курку, можна вибрати ніжки та крильця, вони будуть більш соковитими і жирнішими. А філе швидко готується, але може бути сухим.
- Не ігноруйте маринад. Щоб м’ясо було ароматним і ніжним, замаринуйте курку хоча б на 1-2 години. Можна брати комбінацію таких продуктів: для жирності — олію, сметану чи йогурт, для кислоти — лимонний сік, оцет чи гірчицю, прянощі — паприку, часник, куркуму, розмарин чи кмин. Маринад допоможе не лише покращити смак, а й збереже соковитість м’яса.
- Дайте м’ясу «зігрітись». Не кладіть курку з холодильника відразу в духовку чи на сковорідку. Залиште її на 20 хвилин на столі. Так вона приготується рівномірніше і не сохнутиме зовні.
- Смажте на сильному вогні, а потім доводьте до готовності. Професіонали рекомендують спочатку запечатати м’ясо на сильному вогні, щоб утворилася хрустка скориночка, а потім готувати далі на слабкому вогні чи в духовці. Це дозволяє зберегти сік усередині м’яса
- Вершкове масло для рум’яності. Щоб куряча шкірка була золотавою, ароматною та хрумкою, за 10 хвилин до завершення приготування змастіть курку вершковим маслом або медово-гірчичним соусом.
- Відпочинок після приготування. Дайте курці постояти 5–10 хвилин після духовки. За цей час сік рівномірно розподілиться всередині — і м’ясо не буде сухим після нарізання.
Яких помилок варто уникати під час приготування курки
Навіть досвідчені господині можуть припуститися помилок, які зроблять курку сухою, жорсткою або прісною. Ось найпоширеніші з них.
- Готувати за дуже високої температури. М’ясо підгорить ззовні, а всередині залишиться сирим.
- Солити тільки після приготування. Тоді курятина буде прісною. Треба солити м’ясо за декілька хвилин перед приготуванням.
- Не знімати зайву вологу з поверхні. Волога заважає утворенню рум’яної скоринки. Тому варто промокнути курятину паперовим рушником перед смаженням.
- Перевертати занадто часто — це не дає м’ясу підрум’янитися.
- Розрізати відразу після приготування. Так не можна робити, бо витече увесь сік, тоді м’ясо залишиться сухим і жорстким.