Контракти.ua

322  —  14.04
Рецепт пухкої паски: те, що ви шукали — залишається м’якою і не кришиться протягом тижня
Рецепт пухкої паски: те, що ви шукали — залишається м’якою і не кришиться протягом тижня

Пухка паска: рецепт, який ви шукали.

Хочете спекти надзвичайно м’які паски без зайвого клопоту? Та ще щоб вони не черствіли цілий тиждень? Пропонуємо рецепт пухкого тіста, завдяки якому ваші паски залишаться свіжими та ніжними довгий час. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Що знадобиться:
  • молоко — 250 мл
  • дріжджі свіжі — 25 г (або сухі — 10 г)
  • борошно пшеничне — 800 г
  • яйця курячі — 3 шт.
  • масло вершкове — 100 г
  • цукор — 120 г
  • ванілін — 1 г
  • родзинки без кісточок — 150 г
  • сіль — дрібка
Як готувати:
  1. Спочатку потрібно трохи підігріти молоко (250 мл) і вилити його в миску. Додаємо туди 25 грамів свіжих дріжджів, можна замінити і на 10 г сухих. Ретельно перемішуємо та додаємо 250 г просіяного борошна. Знову перемішуємо. Накриваємо миску і ставимо в теплому місці приблизно на 30 хв — маса має помітно збільшитися в об’ємі. Зручно ставити в духовку, виставивши температуру 40°C.
  2. Поки опара піднімається, відокремлюємо білки від жовтків (три яйця). До жовтків додаємо цукор з ваніліном і збиваємо міксером до білої пухкої маси. Білки з дрібкою солі теж збиваємо до стійкої піни.
  3. Далі до готової опари вмішуємо жовткову суміш, перемішуємо. Додаємо м’яке масло (100 г), яке потрібно заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно було кімнатної температури. Потім додаємо збиті білки й ретельно перемішуємо. Далі поступово всипаємо решту борошна. Його може знадобитися трохи більше або менше — залежить від розміру яєць і вологості самого борошна.
  4. Тісто викладаємо на поверхню, посипану борошном, і добре вимішуємо. Надлишково додавати борошно не варто, інакше тісто буде «забитим». Правильно замішане тісто має бути м’яким і трохи липнути до рук. Після цього перекладаємо його до миски, накриваємо рушником і знову залишаємо в теплі на годину.
  5. Коли тісто піднялося, додаємо родзинки. Перш ніж змішувати, родзинки треба промити, просушити і трохи обваляти в борошні. Також за бажанням можна додати подрібнені горіхи або цукати. Після цього знову добре вимішуємо тісто і залишаємо ще на пів години, щоб воно піднялося вдруге.
  6. Коли об’єм збільшився, обминаємо тісто і розкладаємо до форм, заповнюючи їх на третину. Знову накриваємо рушником. Коли паски піднімуться, ставимо до духовки за температури 100°C на 15 хв. Потім підвищуємо температуру до 180°C і печемо до готовності. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою. Якщо верх надто швидко рум’яниться, а всередині ще сиро — накриваємо фольгою й допікаємо. Автору знадобилося ще 20 хв. Після цього паски залишають охолонути на столі 10 хвилин. Готово — можна прикрасити за смаком.

Завдяки цьому рецепту ваші паски вийдуть надзвичайно ніжними, повітряними та залишаться м’якими і смачними протягом усього тижня.