В Україні в березні цього року вартість борщу складає 177 грн, що на 19% більше, ніж торік, та на 9% — ніж у лютому.
Про це свідчать підрахунки «Українського клубу аграрного бізнесу». Пише minfin. Про це повідомляють Контракти.UA.
Як змінилася вартість борщу
За приклад для розрахунків узяли рецепт приготування борщу, де на три літри води знадобляться 300 г капусти, 200 г буряка, 300 г картоплі, 150 г моркви, 100 г цибулі, 2 столові ложки томатної пасти, 30 мл олії, 500 г свинячих ребер, а також сіль, перець і лавровий лист за смаком.
«Якщо додати до борщу дві скибочки батона (50 г), столову ложку сметани (25 г) та зубчик часнику (5 г), його ціна зросте до 185 грн проти 170 грн минулого місяця», — підрахували в УКАБ.