В Україні в березні вартість борщу складає 177 грн, що на 19% більше, ніж торік, та на 9% – ніж місяць тому.
Про це повідомляють Контракти з посиланням на дані Українського клубу аграрного бізнесу.
Зазначається, що для приготування борщу на 3 л води потрібно: 250 г капусти (12,6 грн), 300 г буряка (8,1 грн), 300 г картоплі (9,69 грн), 200 г моркви (9,47 грн), 150 г цибулі (2,47 грн), 140 г томатної пасти (35,08 грн), 30 мл олії (2,73 грн), 500 г свинячих ребер (97,35 грн), а також сіль, перець і лавровий лист за смаком.
Експерти додають, що якщо додати до борщу: дві скибочки батона (50 г), столову ложку сметани (25 г) та зубчик часнику (5 г), його ціна зросте до 185 грн проти 170 грн минулого місяця.
За підрахунками УКАБ: