Контракти.ua

211  —  12.10
Яким буде курс долара у 2025 році
Яким буде курс долара у 2025 році

Фінансова політика України зараз стабільна і передбачувана, попри наявні ризики, у Нацбанку є достатньо валютних резервів, тож темпи девальвації гривні за рік навряд будуть більш як 10% — до 44-46 грн/$.

Про це в інтерв’ю LIGA.net розповів президент інвестгрупи УНІВЕР Тарас Козак, повідомляють Контракти.

"Що стосується курсу на 2025-й, не думаю, що темпи девальвації за рік будуть більш як 10%. Тобто можна прогнозувати курс на рівні 44-46 грн/$", – сказав він.

Та додав, що це можливо за умови, що не буде надзвичайних подій, підтримка з боку партнерів триватиме, фронт триматиметься завдяки Силам оборони, а енергетика "не відключиться зовсім".

На тлі цього, на його думку, більш привабливим для населення буде інвестувати в гривневі інструменти, які, як і в цьому році, будуть цікавішими.

Бо у разі справдження планів, навіть депозити під 12%, з яких потрібно сплатити податки, все одно будуть більш-менш прийнятним на тлі рівнів девальвації та інфляції.

Статьи по теме
НБУ ухвалив важливе рішення щодо курсу євро
НБУ ухвалив важливе рішення щодо курсу євро

Національний банк України планує запровадити довідкове значення курсу гривні до євро станом на 12:00. Крім того, офіційний курс євро буде розраховуватися як середній за період.
16.10 — 199

Нацбанк четвертий тиждень не купує валюту
Нацбанк четвертий тиждень не купує валюту

За тиждень з 30 вересня по 4 жовтня Національний банк України продав на міжбанку 721,15 млн дол, при цьому не купував валюту.
06.10 — 370