Контракти.ua

491  —  сегодня, 13:37
Росіяни встановлюють на "найкращі" танки Путіна триповерхову броню, але все марно – Forbes
Росіяни встановлюють на

Опубліковане в Мережі відео свідчить, що додаткові заходи не допомагають ворожим танкам захиститися від українських дронів.

Росіяни зазнають невдачі у своїх останніх спробах захистити новітні танки Т-90М, які президент РФ Володимир Путін називає найкращими у світі. Це має стати уроком для виробників танків на Заході. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомляє Forbes.

Автори статті посилаються на опубліковане нещодавно відео, де зафіксоване успішне знищення на фронті російського танка Т-90 з "потрійним дахом" із додаткових шарів броні.

Як заявляють росіяни, їхні новітні танки Т-90М мають бути оснащені системою активного захисту "Арена". Ця система вистрілює керовані за радаром снаряди для збивання дронів. Однак журналісти зазначають, що систему ще не бачили в дії і, можливо, вона ніколи не з'явиться.

"Тим часом танкісти намагаються підвищити свої шанси, додаючи додаткову броню... В останній версії ми бачимо Т-90М з екраном на даху, покритим ДЗ (додатковим захистом), і додатковим екраном на даху для тришарового захисту. Як показує останнє відео, додаткові заходи не допомогли", – йдеться в публікації.

Повідомляється, що нещодавно було помічено ще один Т-90М зі встановленим на даху глушником безпілотників. Але й цей танк був швидко знищений за допомогою українського дрона "Баба Яга".

Як вказують автори статті, це ще одне свідчення того, що російські глушники ненадійні і часто марні.

"Навіть якщо на танках буде багато глушників, це не зупинить їх від знищення дронами... Єдиний спосіб для танків вижити в цей час – просто не наближатися до зони дії FPV. Багато повідомлень вказують на те, що у росіян тепер є зона без танків, що простягається на шість миль від лінії фронту", – йдеться в публікації.