910 — 31.08
Рецепт заливного пирога зі сливами
На приготування апетитного заливного пирога зі сливами ви витратите мінімум часу, а готується він із найдоступніших інгредієнтів.
Ніжне тісто, що тане в роті, яке замішуються на сметані, та кисло-солодка слива нікого не залишать байдужим. Такий пиріг обов'язково сподобається вам та вашим рідним. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Сливи - 500 г
борошно пшеничне - 250 г
яйця курячі - 3 шт.
сметана 20% - 130 г
цукор - 60 г +20 г для посипання слив
сода - 1 ч. л.
лимонна кислота - 0,5 ч. л.
Олія - 50 г
Сіль - щіпка
вершкове масло - для змащування форми
цукрова пудра
- Сливи помийте, розріжте на половинки та очистіть від кісточок.
- Збийте міксером яйця із цукром до пишної піни. До яєчної маси додайте сіль, олію та сметану. Невеликими порціями всипте просіяне борошно, перемішайте. Додайте лимонну кислоту, соду і ще раз перемішайте.
- Форму для запікання змастіть вершковим маслом і вилийте тісто. Викладіть сливи зрізом нагору і злегка їх утоплюйте. Посипте цукром.
- Випікайте в наперед розігрітій духовці до 180 градусів 45-50 хвилин. Дайте трохи готовому пирогу охолонути у формі. Потім вийміть із неї, посипте цукровою пудрою і подайте до столу.
Поради:
- За бажанням сливи можна посипати корицею.