522 — 25.02
Оселедець у гірчично-оцтовій заливці: рецепт смачної закуски
Така закуска готується швидко та просто. Вона чудово підійде не тільки до обіду та вечері з відвареною картоплею в кожушках, а й для святкового столу.
Для приготування вам знадобляться: оселедець, цибуля, яблучний оцет, гірчиця, олія та спеції. Пише ТСН.
Інгредієнти
оселедець слабосолоний - 1 шт.
цибуля ріпчаста - 1 шт.
гірчиця французька у зернах - 1 ст. л.
Олія - 3 ст. л.
оцет яблучний - 2 ст. л.
Цукор - 0,5 ч. л.
перець чорний мелений
- Оселедець очистіть. Видаліть нутрощі та голову. Відокремте філе від кісток. Наріжте порційними шматочками.
- Цибулю наріжте півкільцями.
- Для заправки олію змішайте з яблучним оцтом, французькою гірчицею. Додайте цукор та чорний перець. Перемішайте.
- Оселедець викладіть на оселедницю. Цибулю викладіть зверху риби та полийте заправкою. Заберіть на пару годинників у холодильник, потім подайте до столу.
Поради:
- Страву можна подавати за 30 хвилин.
- Яблучний оцет можна замінити звичайним.
- Замість звичайної олії можна використовувати запашну.