Контракти.ua

522  —  25.02
Оселедець у гірчично-оцтовій заливці: рецепт смачної закуски
Оселедець у гірчично-оцтовій заливці: рецепт смачної закуски

Така закуска готується швидко та просто. Вона чудово підійде не тільки до обіду та вечері з відвареною картоплею в кожушках, а й для святкового столу.

Для приготування вам знадобляться: оселедець, цибуля, яблучний оцет, гірчиця, олія та спеції. Пише ТСН. 

Інгредієнти

оселедець слабосолоний - 1 шт.

цибуля ріпчаста - 1 шт.

гірчиця французька у зернах - 1 ст. л.

Олія - 3 ст. л.

оцет яблучний - 2 ст. л.

Цукор - 0,5 ч. л.

перець чорний мелений

  1. Оселедець очистіть. Видаліть нутрощі та голову. Відокремте філе від кісток. Наріжте порційними шматочками.
  2. Цибулю наріжте півкільцями.
  3. Для заправки олію змішайте з яблучним оцтом, французькою гірчицею. Додайте цукор та чорний перець. Перемішайте.
  4. Оселедець викладіть на оселедницю. Цибулю викладіть зверху риби та полийте заправкою. Заберіть на пару годинників у холодильник, потім подайте до столу.

Поради:

  • Страву можна подавати за 30 хвилин.
  • Яблучний оцет можна замінити звичайним.
  • Замість звичайної олії можна використовувати запашну.