Контракти.ua

310  —  29.07
Гострої потреби у зниженні мобілізаційного віку немає, - Міноборони
Гострої потреби у зниженні мобілізаційного віку немає, - Міноборони

Наразі гострої потреби у зниженні мобілізаційного віку немає. Причиною цьому є велика кількість людей, які оновили свої військово-облікові дані.

Про це розповів речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін, пише РБК-Україна з посиланням на його інтерв'ю New Voice. Про це повідомляють Контракти.UA.

За словами речника, нині кількість тих, хто оновив свої військово-облікові дані, значно перевищує потреби війська на тепер. Як зазначив Лазуткін, станом на зараз, гострої потреби у зниженні мобілізаційного віку немає.

"Але ситуація на війні залежить від багатьох чинників і це може змінюватися. Наразі ми не бачимо такої необхідності", - водночас зауважив він.

Мобілізація в Україні та оновлення даних

Нагадаємо, в Україні діє військовий стан та мобілізація. У зв'язку з цим, згідно з новим законом, який набув чинності з 18 травня, всі військовозобов'язані повинні були до 16 липня оновити свої облікові дані.

Пройти процедуру оновлення даних можна було, (потрібно і зараз) пройти у ТЦК та СП, через додаток "Резерв+" або через ЦНАП.

Варто зауважити, що оновлення даних для військовозобов'язаних в Україні не означає автоматичну мобілізацію, як і накладання автоматичного штрафу.

Нещодавно ми розповідали, чи можуть призвати на службу виключених і знятих з обліку.

Статьи по теме
Про штраф за неоновлення даних можна буде дізнатися у
Про штраф за неоновлення даних можна буде дізнатися у "Дії", - Міноборони

Всі, хто не оновив дані до 16 липня, будуть оштрафовані не одразу. При цьому про сам штраф можна буде дізнатися в "Дії".
18.07 — 996

F-16 будуть в Україні в найближчій перспективі, - Міноборони Нідерландів
F-16 будуть в Україні в найближчій перспективі, - Міноборони Нідерландів

Наразі ні Нідерланди, ні Київ не планують розкривати терміни, коли літаки F-16 прибудуть до України.
09.07 — 1798

Дані у Резерв+ оновили вже понад 2,3 млн українців, - Міноборони
Дані у Резерв+ оновили вже понад 2,3 млн українців, - Міноборони

В Україні добігає кінця термін, коли українцям потрібно оновити свої військово-облікові дані згідно закону про мобілізацію. Станом на 6 липня через "Резерв+" це зробили вже 2,3 млн громадян України.
08.07 — 299