Контракти.ua

2372  —  29.07
У Defense Express розповіли, чим Україна завдала ударів по аеродрому "Оленья"
У Defense Express розповіли, чим Україна завдала ударів по аеродрому

Удар став рекордом для українських дронів щодо відстані ураження

Наслідки атаки по аеродрому "Оленья" можуть бути більш руйнівними для росіян. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це заявив військовий експерт Defense Express Іван Киричевський в етері "Еспресо".

"Поки що нам мало відомо про результати атаки наших дронів на аеродром "Оленья". Втім, що цікаво - українські дрони на відстань 1800 км ще не долітали. Якщо навіть дуже примітивно рахувати відстань від державного кордону, то це для Сил оборони є рекордом", - розповів Киричевський.

Експерт зазначає, що результати наших атак по військових цілях на території РФ відразу виявити складно.

"Втім, так склалось, що російські окупанти з часом самі відкривають деталі наших атак, які часто навіть яскравіші за попередні. Зокрема, коли ми ударили по аеродромах "Енгельс" і "Дягілєво", то була інформація, що пошкоджено один Ту-95 та Ту-22М3. А через пів року росіяни відкрили справу про ці удари, де заявили про 8 пошкоджених бомбардувальників", - йдеться в повідомленні.

Киричевський додає, що згодом ми дізнаємось більше про атаку на аеродром "Оленья".

"Але сам факт, що в нас зʼявився далекобійний дрон, який має відстань ураження, як ракета Tomagawk. Такий собі Tomagawk з крилами й росіянам від цього дуже недобре", - резюмував він.

Нагадаємо, вранці 27 липня в Рязанській області РФ безпілотники атакували нафтопереробний завод та військовий аеродром "Дягілєво".