Контракти.ua

630  —  15.07
Заробляють менше, ніж співробітники апарату: яка зарплата у спікера Ради Стефанчука та його заступників
Заробляють менше, ніж співробітники апарату: яка зарплата у спікера Ради Стефанчука та його заступників

Зарплата нардепа складає орієнтовно близько 55 тис. грн на місяць.

Стало відомо, скільки платять нардепам та працівникам парламенту. Цікаво, що спікер Ради Руслан Стефанчук заробляє у 3 менше, ніж заступник керівника Апарату Верховної Ради. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це йдеться у матеріалі OBOZ.UA, який незабаром буде опубліковано.

Зазначається, голова Верховної Ради Руслан Стефанчук минулого року в середньому заробляв 79 тис. грн в парламенті. Його перший заступник Олександр Корнієнко заробляє в Раді 60,5 тис. грн, а заступниця голови Олена Кондратюк - 62,5 тис. грн. Зарплата нардепа складає орієнтовно близько 55 тис. грн на місяць.

Працівники Апарату Верховної Ради, який забезпечує роботу парламентарів отримують у 3,3 раза більше. Так, керівник Апарату Вячеслав Штучний в 2023-му в середньому заробляє 247,8 тис. грн на місяць. Його заступник Юрій Ханік отримує 262,5 тис. грн на місяць.

"Така різниця в тому числі пояснюється і популізмом в питанні визначення розміру зарплати. Підвищення зарплати народного депутата неодмінно призведе до резонансу, тоді як про зростання зарплат тих, хто забезпечує роботу парламентарів, навіть не дізнаються", - йдеться на сайті видання.

Нагадаємо, у червні повідомляли, що у Раді пропонують підняти зарплату помічникам депутатів.