Кулінари й дієтологи одноголосно стверджують, що саме запікання є найкориснішим термічним обробленням їжі. Дуже часто для цього використовують спеціальний рукав, в якому продукти не підгорають. Однак для правильного запікання в рукаві треба знати кілька важливих секретів.
Основним плюсом запікання їжі в рукаві є те, що м'ясо, овочі, риба готуються у власному соку і не потребують додавання олії. Це робить страви не лише надзвичайно смачними та м'якими, але й кориснішими для здоров'я. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Технологія запікання в рукаві надзвичайно проста: підготували продукти, поклали їх до спеціального пакету, затиснули з двох боків, виклали до форми для запікання, розігріли в духовку і поставили, зачекали – і страва готова.
Якщо говорити про переваги рукава для запікання, то обов'язково варто зазначити такі:
Однак якими б не були плюси, рукав для запікання все ж має і свої мінуси. Зокрема, якщо запікати в ньому, то золотавої скоринки на свинині чи курці точно не буде. Хоча ви можете за 10 хвилин до готовності розрізати рукав і збільшити температуру приготування.
Важливо пам'ятати, яку температуру духовки витримує рукав для запікання. Він виготовляється з поліетиленфталату, який, звісно, підходить для використання за високої температури, не вступає в реакцію з продуктами, однак фахівці наголошують, що в ньому не можна готувати за температури від 200 градусів і вище.
Також слідкуйте, щоб рукав не торкався стінок духовки під час приготування. Не можна вмикати духовку в режимі гриля. А щоб рукав не лопнув від час приготування, після завантаження всередину продуктів зробіть кілька проколів, так надлишок пари буде виходити.