Контракти.ua

232  —  04.07
В Україні різко здорожчали долар та євро: експерт пояснив, чого очікувати від курсу гривні
В Україні різко здорожчали долар та євро: експерт пояснив, чого очікувати від курсу гривні

Експерти таке зростання курсу називають "нормальним".

Долар та євро в Україні різко здорожчали. Нацбанк підняв офіційний курс валют. Тож тепер долар коштує 40 гривень 74 копійки. Гривня послабилася у своїх позиціях на 29 копійок порівняно з попереднім показником. Подешевшала українська валюта і щодо євро – на 42 копійки. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Експерти таке зростання курсу називають "нормальним", а ситуацію – "стабільною та контрольованою". І прогнозують – ця тенденція буде незначною і короткочасною. Основними її чинниками вважають зовнішньо-економічну, політичну та воєнну ситуацію в країні, а також тиск через скорочення експорту і зростання імпорту, кількість золотовалютних запасів і саму політику Нацбанку. Значного падіння гривні в найближчій перспективі не прогнозують, заспокоює член ради Національного банку Василь Фурман.

"Нічого кардинально не відбуватиметься. Якщо ми говоримо про цей рік прогноз щодо гривні, він десь такий, який ми сьогодні бачимо. Якщо у вас є гроші, то нам потрібно зараз Україні допомагати: інвестуйте їх у військові облігації та депозити банків. Банки купують багато військових облігацій або кредитують українську економіку, зокрема ВПК, ви таким чином внесете свій вклад у перемогу над ворогом", – сказав Василь Фурман.