Контракти.ua

7652  —  02.06
У ТЦК пояснили, коли можуть розсилати повістки поштою і чи вважатимуться вони врученими
У ТЦК пояснили, коли можуть розсилати повістки поштою і чи вважатимуться вони врученими

По завершенні 60 днів, відведених військовозобов'язаним на оновлення облікових даних, повістку можуть надіслати поштою. Повістка у такому випадку буде вважатися врученою.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на речника Полтавського обласного ТЦК та СП майора Романа Істоміна в інтерв'ю Telegraf. Про це повідомляють Контракти.UA.

Він зазначив, що повістка дійсно може бути надіслана засобами поштового зв’язку рекомендованим поштовим відправленням з повідомленням про вручення на адресу місця проживання військовозобов'язаного чи резервіста.

Якщо військовозобов’язаний до 16 липня не уточнив адресу свого місця проживання, повістку надсилають на його адресу зареєстрованого місця проживання.

"При цьому день явки за викликом резервіста або військовозобов’язаного визначається не раніше 14-го дня від дня надсилання повістки засобами поштового зв’язку рекомендованим листом з повідомленням про вручення", - зазначив речник.

За його словами, отримувач повістки не повинен підписувати її. Підтвердженням вручення повістки є:

  • день отримання такого поштового відправлення, що підтверджується інформацією та/або документами від пошти;
  • день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати відправлення чи день проставлення відмітки про відсутність особи за адресою місця проживання.

Оновлення даних для військовозобов'язаних

З 18 травня в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію. Один з головних нововведень за оновленим законодавством є уточнення облікових даних військовозобов'язаних.

Тобто військовозобов'язані українці повинні протягом 60 днів з моменту, коли закон набув чинності, оновити свої облікові дані (до 16 липня 2024 року). Зробити це можна безпосередньо у ТЦК, а також у центрах надання адмінпослуг або через мобільний застосунок "Резерв+".

Варто додати, що обов'язкове оновлення даних стосується не лише чоловіків, але й військовозобов'язаних жінок.

Статьи по теме
Немає в обліку. У ТЦК пояснили, кого точно не можуть призвати під час мобілізації
Немає в обліку. У ТЦК пояснили, кого точно не можуть призвати під час мобілізації

Громадян України чоловічої статі у віці до 27 років не можуть призвати за мобілізацією. Їх немає у військовому обліку військовозобов'язаних.
14.02 — 374

Мобілізація може бути під загрозою. У ТЦК пояснили
Мобілізація може бути під загрозою. У ТЦК пояснили "облави" з повістками на вулицях

Добровільно до військкоматів приходить близько 20% військовозобов'язаних. Якщо не вручати повістки на вулицях, мобілізація в Україні може бути під загрозою.
02.08.23 — 2058