Контракти.ua

721  —  23.05
В Україні планують підвищити податки, альтернатив немає, - Гетманцев
В Україні планують підвищити податки, альтернатив немає, - Гетманцев

Україна планує підвищити видаткову, а також дохідну частину бюджету. До кінця року потреби країни обійдуться щонайменше в 300 мільярдів гривень.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал голови комітету Верховної ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева.

Як відзначив Гетманцев, одним з додаткових джерел фінансування армії буде підвищення податків.

"Так, нам необхідно підвищити і видаткову і дохідну частину бюджету задля фінансування армії, яку ми фінансуємо коштом наших внутрішніх джерел. Ми не можемо запозичити ці кошти у партнерів", - пояснив він.

За його словами, сьогодні уряд підраховує усі потреби, які є дуже великими. Мова йде про щонайменше 300 мільярдів гривень до кінця поточного року.

"Яким чином можна зібрати такі гроші? Знову почекаємо пропозиції від Кабміну. Але так, їх неможливо забезпечити, оминаючи основні податки. Тому зміни будуть стосуватися бюджетоутворюючих прямих і непрямих податків в тому числі ПДВ, ВЗ та акцизів", - відзначив Гетманцев.

Статьи по теме
Підвищення податків, акцизів і зборів. Як виглядає
Підвищення податків, акцизів і зборів. Як виглядає "м’який" план Кабміна по наповненню воєнного бюджету

18 липня Кабінет міністрів схвалив проєкт змін до Податкового кодексу, які передбачають збільшення податкових надходжень до державного бюджета в 2024 році на загальну суму 138,7 млрд гривень. Задля цього уряд пропонує збільшити ставки окремих податків та розширити базу оподаткування.
20.07 — 414

Чи підвищать податки в Україні: заява міністра фінансів
Чи підвищать податки в Україні: заява міністра фінансів

Сергій Марченко наголосив, що "магічного рішення", яке одночасно вирішило б проблеми військового забезпечення та бізнесу, не існує.
25.05 — 495

"Нафтогаз" у 2024 році сплатив до бюджету України 28,3 млрд грн податків

Група компаній "Нафтогаз" за чотири місяці 2024 року сплатила до зведеного бюджету України 28,3 млрд грн, з яких 26,2 млрд грн надійшло у державний бюджет, а ще 2,1 млрд грн – у місцеві бюджети.
15.05 — 280