Контракти.ua

322  —  23.04
Що буде зі снарядами, які США пообіцяли передати ЗСУ у березні: відповідь Держдепу
Що буде зі снарядами, які США пообіцяли передати ЗСУ у березні: відповідь Держдепу

Україна одразу зможе використати ті боєприпаси від США, передачу яких Вашингтон анонсував у березні у рамках останнього пакету військової допомоги. Їх не треба буде економити.

Як передає кореспондент РБК-Україна, про це на зустрічі з журналістами заявив помічник державного секретаря США у справах Європи та Євразії Джеймс О'Браєн.

Американський чиновник нагадав, що ще у березні США оголосили про постачання в Україну артилерійських снарядів у рамках пакету військової допомоги. На його думку, після прибуття додаткової допомоги від США, яка розпочнеться, коли Конгрес виділить на це кошти, "снаряди будуть доступні для використання".

Він розповів, що раніше Україна мала потребу економити передані США снаряди, оскільки було невідомо, коли почнуться наступні поставки.

"Я думаю, що тепер їх можна буде використовувати швидше. Таким чином, пауза (у постачаннях від США - ред.) зменшилася, оскільки кількість снарядів, які зберігали на наступний місяць, тепер може бути використана відразу, і вони вже тут", - додав чиновник.

Снаряди від США

Нагадаємо, 12 березня влада США анонсувала новий пакет військової допомоги Україні. Він став першим за кілька місяців.

У рамках пакету нашій країні хотіли передати зенітні ракети, боєприпаси HIMARS, а також артилерійські снаряди 155-мм.

До речі, Україна такий тривалий час не отримувала допомоги від США, оскільки американські законодавці не ухвалили законопроект про нове фінансування для допомоги ЗСУ.