Контракти.ua

244  —  22.04
Для мобілізованих засуджених будуть створювати окремі підрозділи, - Малюська
Для мобілізованих засуджених будуть створювати окремі підрозділи, - Малюська

Для засуджених, які захочуть добровільно мобілізуватися в українську армію, будуть створюватися окремі підрозділи. Наразі законопроект про мобілізацію засуджених знаходиться на розгляді Верховної ради.

Про це сказав міністр юстиції Денис Малюська, повідомляє РБК-Україна з посиланням на ефір телемарафону.

"Законодавство містить певні гарантії, які забезпечать, щоб імплементація закону була ефективною. Зокрема, це не тільки добровільна, тобто контрактна форма служби, але і створення окремих підрозділів, там де будуть служити ті, хто був звільнений з місць позбавлення волі. Щоб не було різного підходу, щоб хтось, раптом вийшовши з в'язниці не опинився в "ужгородському котлі", не виконуючи свій військовий обов'язок", - пояснив міністр.

За словами Малюськи, такі мобілізовані могли б виконувати задачі, які не пов'язані з застосуванням зброї. Наприклад, будувати фортифікації.

"Сучасна армія - це не лише стрільба з автомата. Це багато фізичної роботи, яка не потребує використання зброї 24/7. Я думаю, що такі підрозділи можуть виконувати роботи по побудові інфраструктури, інженерних споруд, захисних споруд. Наші військові багато копають, я думаю, що тут наші "вихованці" можуть дати фору багатьом військовим", - сказав він.

Мобілізація засуджених в Україні

Нагадаємо, 10 квітня український парламент ухвалив у першому читанні законопроект №11079-1 про мобілізацію засуджених. Документ дозволяє добровільну мобілізацію засуджених за не тяжкі злочини. Також мобілізувати не зможуть ті, кого засудили за злочини проти національної безпеки.

Статьи по теме
Санкции против телеканала «Интер» не планируются - Малюська
Санкции против телеканала «Интер» не планируются - Малюська

Украинские власти не планируют вводить санкции против телеканала «Интер», даже если Соединенные Штаты добьются экстрадиции владельца телехолдинга Inter Media Group Дмитрия Фирташа по коррупционному делу.
10.02.21 — 1549