Контракти.ua

203  —  19.04
Глава МВФ назвала основну мету програми з Україною
Глава МВФ назвала основну мету програми з Україною

Програма Міжнародного валютного фонду з Україною на 2023-2027 роки передбачає надання 15,1 доларів. Але головне - це підтримка всіх країн.

Про це заявила глава МВФ Крісталіна Георгієва, повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг у Вашингтоні.

"Ми виділили кошти за нашою програмою вже втретє, але найважливіша роль нашої програми полягає в тому, що вона є каталізатором фінансової підтримки України", - сказала вона.

За її словами, програма мобілізує 122 млрд доларів протягом чотирьох років. "Це дає українській владі передбачуваність того, що фінансування буде. І мені було дуже приємно вислухати вчорашні заяви на круглому столі щодо України. Підтримка України залишається стабільною. Це твердо", - додала вона.

Георгієва нагадала про 50 млрд євро від ЄС. "Адміністрація США прагне підтримки Конгресу від України. Активізуються багато інших країн, Японія, Канада, Великобританія, Південна Корея. Список довгий", - сказала вона.

Глава МВФ зазначила, що в Україні "ми бачимо чудову рішучість економічної команди та українського народу мати економіку, що функціонує, незважаючи на війну".

"У нас є програма з Україною на суму 15,1 млрд доларів. У березні ми дуже успішно завершили наш третій огляд. І це показує, що Україна спромоглася протистояти вкрай тривожній силі війни. Зростання становить 5,3%, інфляція - 3,2 %, збирання податків - близько 36% ВВП", - повідомила Георгієва.

Вона повідомила, що зараз МВФ оцінив потреби України на цей рік у 42 млрд доларів. "Ми впевнені, що ці потреби буде задоволено", - сказала вона.

Статьи по теме
Мінфін назвав найбільших донорів України в 2024 році
Мінфін назвав найбільших донорів України в 2024 році

Міністерство фінансів України у Facebook оприлюднило інформацію про фінансування бюджету у 2024 році.
27.04 — 291

В уряді назвали причини зростання зарплат в Україні
В уряді назвали причини зростання зарплат в Україні

Українські підприємства підвищують рівень оплати праці з метою утримання та залучення нового висококваліфікованого персоналу в умовах нестачі трудових ресурсів у країні.
26.04 — 211

НБУ покращив прогноз щодо рівня міжнародних резервів України
НБУ покращив прогноз щодо рівня міжнародних резервів України

Національний банк України покращив прогноз щодо рівня міжнародних резервів України на кінець 2024 року до 43,4 млрд доларів. У січні НБУ очікував 40,4 млрд доларів.
25.04 — 211