Контракти.ua

299  —  18.04
Близько 30% ветеранів є безробітними - Український ветеранський фонд
Близько 30% ветеранів є безробітними - Український ветеранський фонд

В Україні близько 30% ветеранів мають статус безробітного.

Про це повідомила заступниця виконавчого директора Українського ветеранського фонду Каріна Дорошенко.

«Роботодавці хочуть приймати ветерана на роботу, оскільки він має хороші лідерські якості, стресостійкість, витривалість, вміння знаходити рішення. Попри це, з досліджень ми бачимо, що близько 30% ветеранів мають статус безробітного», – сказала Дорошенко.

Вона зазначила, що одна з причин, про яку кажуть ветерани, – їм некомфортно повертатися у середовище цивільних чи на попереднє місце роботи, бо вони звикають підпорядковуватися своєму командиру, працювати зі своїми побратимами. Дорошенко зауважила, що частина з них готова відкривати власну справу, розвивати власний бізнес, запрошувати своїх побратимів на роботу.

Водночас, за її словами, хтось хоче працювати як найманий робітник. Заступник виконавчого директора Українського ветеранського фонду наголосила, що для цього роботодавцям потрібно розробляти форми адаптації ветеранів.

«Треба вміти знаходити можливості для ветерана, користуватися новим досвідом, показати йому, що з військової кар'єри можна адаптувати свої компетенції в цивільне життя», – підкреслила Дорошенко.

Статьи по теме
НБУ прогнозує зростання зарплат у найближчі два роки
НБУ прогнозує зростання зарплат у найближчі два роки

Внаслідок війни напружена ситуація на ринку праці зберігатиметься ще тривалий час. На етапі відбудови країни конкуренція за нових працівників лише посилиться.
30.05 — 240

Українцям нагадали, як купити роки для пенсії
Українцям нагадали, як купити роки для пенсії

Українці можуть "купити" страховий стаж для отримання вищої пенсії у майбутньому. Це доречно і у випадку, коли не вистачає відпрацьованих років.
26.05 — 344

Товарообіг України перевищив $35 млрд
Товарообіг України перевищив $35 млрд

Товарообіг України становив $35,3 млрд за чотири місяці 2024 року.
16.05 — 224