Контракти.ua

224  —  16.04
Секретар РНБО України назвав умови для перевороту проти Путіна
Секретар РНБО України назвав умови для перевороту проти Путіна

Російська еліта одного разу може повернутися проти свого лідера Володимира Путіна. Такий погляд є цілком реалістичним.

Про це заявив новий голова зовнішньої Ради національної безпеки та оборони України Олександр Литвиненко, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його інтерв'ю виданню The Economist.

"У керівництві ще чимало раціональних людей. Вони думатимуть і діятимуть, коли зрозуміють, що ціна перебування з Путіним вища, ніж відхід від нього", - сказав він.

Але першочерговим завданням України є одержання реальних гарантій безпеки, заявив Литвиненко.

Як зазначає The Economist, не багато хто знає Росію так само добре, як Олександр Литвиненко. Новий секретар РНБО провів п'ять років становлення в Москві як курсант-криптолог в елітній академії КДБ. Нещодавно, будучи головою Служби зовнішньої розвідки України протягом двох років війни, він займався підривом та отриманням інформації від своїх колишніх колег. Наприкінці березня він обійняв одну з найважливіших посад у країні.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський 26 березня призначив новим секретарем Ради національної безпеки та оборони України Олександра Литвиненка. Докладніше про нього, - матеріал РБК-Україна.

Раніше начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що зникнення Володимира Путіна навряд чи змінить ситуацію. Російське суспільство вже стало жертвою пропаганди та ненавидить Україну та колективний Захід.