Контракти.ua

199  —  16.04
Чи знищать Кримський міст до середини липня: реакція ВМС на статтю The Sun
Чи знищать Кримський міст до середини липня: реакція ВМС на статтю The Sun

Використовувати Кримський міст для військової логістики росіяни вже не можуть після отриманих пошкоджень.

Речник військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук прокоментував статтю The Sun, де йшлось про плани України знищити Кримський міст. Пише ТСН. 

Заяву він зробив в ефірі телемарафону.

“Ми неодноразово про це говорили, про це казав наш президент. Ця незаконна прибудова до нашого Криму має бути зруйнована. І одного дня ви побачите новини, які ви бачили раніше. Новини про те, що міст виведено з ладу”, — зазначив Плетенчук.

За словами речника, питання лише в тому, який буде ступінь цього пошкодження. Зі свого боку, Україна робитиме все можливе для того, щоб його (Кримського мосту) там більше не було.

Призначення Кримського мосту

Плетенчук також розповів, що і сама Росія готується до знищення Кримського мосту, а також те, як наразі ворог використовує його.

“Так, для росіян він має більше символічний характер. Використовувати Кримський міст для військової логістики вони вже не можуть після отриманих пошкоджень. На ньому залишається енергетична гілка, яка заходить у Крим”, — утонив Плетенчук.

При цьому здебільшого, за уточненням речника ВМС, ним користуються саме пересічні росіяни, які незаконно відвідують український Крим.

“Тому цілком логічне рішення російського керівництва побудувати альтернативний шлях зі зрозумілих причин”, — додав він.

Нагадаємо, військовий експерт та полковник ЗСУ в запасі Петро Черник зазначив, що Кримському мосту залишилося недовго, і це розуміють самі росіяни. Оскільки західні партнери досі не ухвалили рішення про передавання далекобійної зброї, Україна може використати і свою альтернативу для знищення мосту.