Контракти.ua

268  —  13.04
Правоохоронці та держслужбовці не мають отримувати 100% бронювання, - експерт
Правоохоронці та держслужбовці не мають отримувати 100% бронювання, - експерт

Відповідати за мобілізацію мають вмотивовані та компетентні люди, а командири мають жорстко відповідати за життя військових. Крім того, правоохоронці та держслужбовці мають залучатися до служби на загальних підставах. Тільки так вдасться досягти справедливості у питаннях мобілізації та бронювання.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на журналіста Юрія Бутусова.

"Не повинно бути бронювання для правоохоронних та державних органів. Патрульна поліція хай патрулює, а усі інші правоохоронні органи мають мобілізувати мінімум 50% апарату. І відправити їх не у якісь спеціалізовані спецнази, не в особливі частини, а саме на поповнення звичайної піхоти. Верховна Рада, офіс президента, уряд, усі органи влади - мають мобілізувати 50% своїх співробітників-чоловіків", - переконаний він.

На його думку, влада має давати громадянам приклад захисту Батьківщини, а не ухиляння від мобілізації.

"Все, що не працює на оборону та безпеку, має дати частину людей на війну. Так, не усі можуть по здоровʼю воювати на нулі. Але усі можуть нести тилову службу. Щоб на блокпостах та у підрозділах забезпечення служили літні люди, а здорові на передньому краю", - резюмував він.

Бронь від мобілізації

Під час дії військового стану в Україні мобілізації підлягають усі громадяни-чоловіки віком 18-60 років. Але є працівники критично важливих компаній, органів державної влади, які можуть бути заброньовані від мобілізації.

Зокрема, раніше, як писало РБК-Україна, в Міністерстві економіки України розглядали можливість бронювання від мобілізації ФОП та гіг-фахівців.

Нещодавно заступник голови Мінцифри Олександр Борняков розповідав, що головною проблемою з бронею від мобілізації фахівців IT-сфери є відсутність взяття багатьох з них на військовий облік, а бронювати ФОП не можна і цьому є просте пояснення.

Статьи по теме
80% проблем у закупівлях БПЛА можна вирішити на рівні Агенції оборонних закупівель, - експерт
80% проблем у закупівлях БПЛА можна вирішити на рівні Агенції оборонних закупівель, - експерт

У процедурі закупівель безпілотних систем Агенцією оборонних закупівель (АОЗ) багато проблем, 80% з яких за бажання можна вирішити на рівні самої агенції, Міноборони та Генштабу.
27.04 — 177

Мобілізація має охоплювати насамперед тіньову частину економіки, - експерт
Мобілізація має охоплювати насамперед тіньову частину економіки, - експерт

Мобілізація має бути оптимізована таким чином, щоб охоплювати не тільки "білі" сегменти української економіки, але й насамперед тіньову частину, адже саме там зосереджені робітники, які отримують зарплатню в конвертах і не платять податки.
06.02 — 244

"Залишилося 16 км: росіяни розуміють, що програють битву за Токмак" - експерт

Військовий експерт вважає, що окупанти битимуться за місто.
07.10.23 — 2238