Контракти.ua

295  —  04.03
В Україні налагодили виробництво аналогів західних M113, MaxxPro і Humvee, - ГУР
В Україні налагодили виробництво аналогів західних M113, MaxxPro і Humvee, - ГУР

Українські розробники змогли налагодити виробництво аналогів західної бойової техніки. Йдеться про аналоги бронемашин M113, MaxxPro і Humvee під назвою "Лис", "Сікач" і "Характерник".

Про це розповів представник Головного управління розвідки Андрій Юсов, повідомляє РБК-Україна з посиланням на ефір телемарафону.

"Це насправді дивовижна історія, коли на місці зуміли відновити, не втративши бойові можливості, з наявних матеріалів, або з техніки, яка вже не була придатна. Або виготовляючи власні деталі. Зокрема, корпуси, інші окремі агрегати. Або використовуючи навіть застарілі радянські елементи з радянської техніки. Це все іде в хід, це все уже працює, це все вже використовується в бойових умовах", - сказав Юсов.

За словами представника ГУР, вітчизняна техніка - не просто дослідні зразки. Всі вони довели свою ефективність безпосередньо на полі бою. Зокрема, під час оборонної операції та подальшого прикриття відходу українських підрозділів з Авдіївки.

Також "Сікач" і "Характерник", як розповів Юсов, брали участь в операції з ліквідації ворожої диверсійно-розвідувальної групи на сході.

Виробництво техніки та озброєння в Україні

На озброєнні української армії багато різної зброї вітчизняного виробництва, зокрема безпілотних систем - як повітряних, так і наземних, і надводних. Лише з початку 2024 року, за даними Міноборони, на озброєння Збройних сил України було допущено 46 нових видів зброї.

Крім того, міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін повідомляв, що Україна налагодила серійне виробництво вітчизняного аналога "Шахедів".

А днями українська компанія Inguar представила нову бойову броньовану машину Inguar-3 класу MRAP.

Статьи по теме
Вийшли несподівано. Окупанти не були готові до наступу ЗСУ на Харківського напрямку, - ГУР
Вийшли несподівано. Окупанти не були готові до наступу ЗСУ на Харківського напрямку, - ГУР

Російські загарбники не були готові до наступу українських військ у Харківській області і відвели звідти значну кількість сил.
12.09.22 — 1352

У Росії вже немає сил для широкомасштабного наступу, - ГУР
У Росії вже немає сил для широкомасштабного наступу, - ГУР

Російські сили вторгнення втратили темп і не зможуть атакувати широким фронтом. Україна з часом звільнить окуповані території.
05.07.22 — 1075

Російських командирів піддають репресіям за
Російських командирів піддають репресіям за "невиправдані очікування" у війні, - ГУР

Українська розвідка з'ясувала, що окупанти продовжують піддавати репресіям російських командирів, які "не виправдали очікувань" у війні з Україною. Спочатку вони потрапляють до рук ФСБ, а потім їх доля стає невідомою.
17.04.22 — 960