Контракти.ua

563  —  02.03
Українську авіацію підлаштували під французькі авіабомби – міністр оборони Франції
Українську авіацію підлаштували під французькі авіабомби – міністр оборони Франції

Українські МіГи і "Сушки" модернізували під французькі керовані авіабомби.

Франція вклала гроші й модернізувала українські літаки МіГ-29 і Су-24М, щоб вони могли використовувати авіабомби, які Париж постачатиме Києву. Пише ТСН. 

Про це розповів міністр оборони Себастьян Лекорню, пише Zone Militaire.

"Ми вважали за краще інвестувати гроші та інженерні ресурси в адаптацію бомб AASM на радянські літаки Су-24 і МіГ-29, які вже є в Україні, замість того, щоб зосереджуватися винятково на Mirage (французькі винищувачі – ред.)", – пояснив Лекорню.

Водночас міністр додав, що президент Франції Еммануель Макрон завжди говорив, що табу на постачання літаків Mirage Україні немає.

"Щоразу я намагаюся внести пропозиції, які, висловлюючись поганою французькою мовою, "змінюють правила гри" у військовій сфері. П'ятдесят бомб A2SM, що поставляються щомісяця і тепер сумісні з літаками радянського класу, цього разу "змінюють правила гри", – сказав він.

Нагадаємо, нещодавно на Заході раптово заговорили про ймовірність відправки військ НАТО до України. 26 лютого під час зустрічі в Парижі після завершення конференції з підтримки України президент Франції Еммануель Макрон не виключив, що в майбутньому введення західних військ до України – цілком реальний сценарій.

Згодом міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне роз'яснив слова президента Макрона і пояснив, що війська західних країн у разі теоретичного відправлення до України не братимуть участі в бойових діях, а можуть бути залучені до розмінування, кіберзахисту, виробництва зброї на місці тощо.

Водночас пізніше, 29 лютого, президент Франції Еммануель Макрон уточнив, що кожне його слово про війну в Україні є “зваженим і продуманим”.