Контракти.ua

570  —  24.02
Масова мобілізація: Вигівський назвав умову максимального залучення поліцейських на фронті
Масова мобілізація: Вигівський назвав умову максимального залучення поліцейських на фронті

Поліція вже залучена на передовій, а це десятки тисяч поліцейських, зазначив керівник Нацполіції.

В оновленому законопроєкті про мобілізацію, поданому до Ради, пропонують залучити поліцейських і працівників інших правоохоронних органів до військової служби. Керівник Нацполіції Іван Вигівський розповів про ситуацію, в якій воювати доведеться всім. Пише ТСН. 

Про це йшлося в інтерв'ю "Телеграфу" Івана Вигівського.

"Ми розуміємо, що якщо ситуація на фронті буде ускладнюватися, воювати доведеться всім, бо це конституційний обов’язок кожного громадянина, а не лише поліцейських, рятувальників чи представників інших силових структур. І ми готові до виконання будь-яких завдань з оборони країни", – сказав він.

Вигівський зазначив, що Нацполіція має безліч покладених на неї завдань із забезпечення безпеки та правопорядку всередині країни, протидії злочинності, профілактики кримінальних правопорушень.

Раніше в інтерв'ю "Українським новинам" голова Національної поліції України Іван Вигівський говорив, що ідея мобілізувати на фронт 100 тисяч поліцейських є "дивною" і такою, яку складно реалізувати.

"Деякі громадяни, державні службовці, чиновники кажуть, що в Національній поліції є 250 тисяч поліцейських, і пропонують 100 тисяч відправити на фронт. Дивно, коли про це заявляють не "диванні експерти", а люди, які працюють у державній системі і не знають елементарних цифр", – зазначив він.

Тим часом народні депутати подали понад 4 тисячі правок до другого читання мобілізаційного законопроєкту.