Контракти.ua

272  —  25.01
"Фіцо швидко змінить позицію": журналіст нагадав про територіальні претензії Орбана до Словаччини

За словами Марека Сієранта, Роберту Фіцо невигідно діяти проти Європейського Союзу.

Територіальні зазіхання угорського прем'єра Віктора Орбана можуть використати для зміни позиції премʼєр-міністра Словаччини Фіцо щодо підтримки України.

Таку думку висловив польський журналіст Марек Сієрант у етері Еспресо. Пише ТСН. 

"Дональд Туск дуже добре знайомий з Орбаном. Вони знайомі понад 15 років. Тому Туск добре знає слабкі місця Орбана. Я гадаю, що між Словаччиною та Угорщиною можна розіграти дуже цікаву ситуацію, оскільки між Словаччиною та Угорщиною існує певний конфлікт і в ЄС можуть про це нагадати Фіцо, який має націоналістичні погляди, як і Орбан. Річ у тім, що на карті "Великої Угорщини", яка висить в кабінеті Орбана, доволі велика частина Словаччини зображена в кордонах Угорщини. Це можна використати проти Орбана", - пояснив Сієрант.

За словами Сієранта, Роберту Фіцо невигідно діяти проти Європейського Союзу

"Словаччині невигідно діяти проти ЄС. З Угорщиною трішки інша ситуація. Втім, я гадаю, що Фіцо дуже швидко буде переконаний щодо подальшої підтримки України. Тим більше, що Чехія має на Словаччину дуже потужний вплив, а самі чехи дуже проукраїнськи налаштовані" - додав він.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо зробив скандальну заяву про війну в Україні. Мовляв, навіть з грошима та усією західною зброєю їй не вдасться перемогти агресорку Росію на полі бою.