Контракти.ua

268  —  22.01
Мінфін назвав суму видатків на оборону та безпеку
Мінфін назвав суму видатків на оборону та безпеку

Видатки загального фонду держбюджету на сектор безпеки і оборони за 2023 рік становили 1,844 трлн гривень або 60,8% видатків загального фонду держбюджету України.

Про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

Як зазначили в пресслужбі, видатки сектору безпеки і оборони фінансуються виключно за рахунок податкових надходжень.

За даними Мінфіну, кошти були спрямовані на:

  • грошове забезпечення для військовослужбовців, поліцейських;
  • придбання військової/спеціальної техніки, озброєння, боєприпасів, продукції оборонного призначення, засобів індивідуального захисту, пально-мастильних матеріалів, продуктів харчування;
  • медичне забезпечення;
  • та інші види витрат.

За даними Мінфіну, за 2023 рік загальна сума касових видатків загального фонду державного бюджету становила 3,034 трлн гривень.

У структурі видатків найбільше спрямовано:

  • - 1223,2 млрд гривень - на оплату праці або 40,3% від загального обсягу видатків. Зокрема, на грошове утримання військовослужбовців спрямовано 943,8 млрд гривень (у грудні - 107,8 млрд гривень).
  • - 762,7 млрд гривень - на оплату використання товарів і послуг або 25,1% від загального обсягу видатків. У тому числі:
    • 516,8 млрд гривень - для підтримки Збройних сил України. Це придбання військової техніки, озброєння, боєприпасів, продукції оборонного призначення, засобів індивідуального захисту, пально-мастильних матеріалів, продуктів харчування;
    • 139,4 млрд гривень - перераховано Національною службою здоров’я України на реалізацію програми державних гарантій медичного обслуговування населення;
  • - 527,8 млрд гривень - на соціальне забезпечення (виплату пенсій, допомоги, стипендій) або 17,4% від загального обсягу видатків. У тому числі:
    • 271,9 млрд гривень - трансферт Пенсійному фонду для фінансового забезпечення виплати пенсій, надбавок та підвищень до пенсій;
    • 173,9 млрд гривень - для виплати Міністерством соціальної політики на соціальний захист дітей та сімей, захист громадян, які потрапили у складні життєві обставини, для підтримки малозабезпечених сімей;
  • - 247,6 млрд гривень - на обслуговування державного боргу або 8,2% від загального обсягу;
  • - 148,6 млрд гривень - на трансферти місцевим бюджетам або 4,9% від загального обсягу.
Статьи по теме
В уряді назвали причини зростання зарплат в Україні
В уряді назвали причини зростання зарплат в Україні

Українські підприємства підвищують рівень оплати праці з метою утримання та залучення нового висококваліфікованого персоналу в умовах нестачі трудових ресурсів у країні.
вчера, 18:00 — 181

НБУ покращив прогноз щодо рівня міжнародних резервів України
НБУ покращив прогноз щодо рівня міжнародних резервів України

Національний банк України покращив прогноз щодо рівня міжнародних резервів України на кінець 2024 року до 43,4 млрд доларів. У січні НБУ очікував 40,4 млрд доларів.
25.04 — 207

Україна запропонує реструктуризувати борг на 20 млрд доларів – Reuters
Україна запропонує реструктуризувати борг на 20 млрд доларів – Reuters

Україна готова направити приватним власникам своїх облігацій план щодо реструктуризації свого боргу у 20 млрд доларів на початок травня.
22.04 — 194