Контракти.ua

750  —  12.01
Експерт пояснив, чому Порошенко не довіряють понад 75% українців
Експерт пояснив, чому Порошенко не довіряють понад 75% українців

Причини недовіри 75,7% українців до лідера партії "Європейська солідарність" Петра Порошенка сформувалися не за один день та мають під собою вагоме підґрунтя.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на політичного експерта Олексія Курпаса.

За словами експерта, високий рівень недовіри українців до Порошенка сформувався не за один день та має під собою вагоме підґрунтя.

"Торгівля на крові українців - фабрика Рошен у Липецьку за часів АТО. Схема із Медведчуком по газовій трубі. Торгівля з ДНР та ДНР під платівку "Роттердам +". Відпочинок на яхтах та Мальдівах. Розкрадання друзями-Свинарчуками української оборонки, через що ми виявилися неготовими технічно до широкомасштабного вторгнення ворога", - заявив експерт.

Окрім цього, Курпас відзначає як причину високого антирейтингу і дії Порошенка під час війни.

"Як можна чесно заробити майже 1 млрд в той час, коли українці стають бідніше, а країна просить міжнародної допомоги? Ось чому 41% опитаних вважає, що моральні якості Порошенка найгірше підходять для сучасної України", - додає експерт.

Серед причини розчарування українців в Порошенко політичний експерт також відзначає розходження публічної позиції та висловів екс-президента із його діями.

"Важко розраховувати на народну любов, якщо ти однією рукою під камери передаєш три "київських торти" на фронт, а іншою береш від проросійського Орбана 37 млн", - резюмує він.

Нагадаємо, як повідомлялось раніше, Петру Порошенку не довіряють 75,7% українців. Повністю довіряють лідеру "Європейської солідарності" лише 5,2% опитаних.

Також, нещодавно стало відомо про те, що під час війни, за 2023 рік Порошенко збільшив свої статки майже до 1 млрд доларів.

До цього нардеп потрапив у скандал із отриманням 37 млн від уряду Орбана.

Статьи по теме
Експерт пояснив, чому Україна перестала бити по Москві
Експерт пояснив, чому Україна перестала бити по Москві

Упродовж минулого року Москву масовано атакували безпілотники.
11.07 — 215

"Котел" у Вовчанську: експерт пояснив, що чекає на окупантів

Їжа та боєкомплект ворожим військам доправляється дронами.
17.06 — 446

Чому Путін раптово заговорив про мир: експерт пояснив, чого прагне РФ
Чому Путін раптово заговорив про мир: експерт пояснив, чого прагне РФ

Зокрема, наступом на Харківщині президент Росії намагається показати, що його армія може наступати по всіх фронтах, і що це Україна має бути зацікавлена у мирних переговорах.
16.05 — 295