Контракти.ua

712  —  16.12.23
Зеленський зробив "попередження" після скандалу в Київраді
Зеленський зробив

Вважати, що війна десь там – це велика помилка, яку треба виправити, зазначив Володимир Зеленський.

Президент України Володимир Зеленський зробив "попередження" через скандал у Київраді, пов'язаний з ухваленням бюджету Києва на 2024 рік. Як виявилося, не всі місцеві депутати були задоволені рішенням спрямувати 2024 року зі столичного бюджету мільярд гривень на допомогу ЗСУ. Пише ТСН. 

"Життя держави, життя будь-якої громади, життя кожної людини є одним і тим самим життям України – життям, яке ми маємо захищати і маємо захистити від агресії Росії. І якщо хтось на будь-якій посаді чи то в державі, чи то в органах місцевого самоврядування чомусь вважає, що війна – вона "десь там", а він нібито може займатися чимось іншим – скажімо так, пріоритетним питанням, – то це велика помилка, яку треба виправити. Головне завдання – оборона нашої держави", – про це президент сказав під час засідання Конгресу місцевих і регіональних влад, яке відбулося у Львові.

Нагадаємо, Київрада проголосувала цього року за збільшення допомоги ЗСУ зі столичного бюджету: депутати підтримали ініціативу міського голови Віталія Кличка про військову субвенцію не менше 1 млрд.

Однак не всі депутати Київради, як виявилося, були задоволені таким рішенням. Голова фракції "Європейська солідарність" у Київраді Володимир Прокопів, який обіймає також посаду заступника голови КМДА, вважає, що "Києву не потрібен бюджет війни". “В місті приймається київський міський бюджет. Бюджет війни має в державі бути… Ви хочете тут [у Києві] бюджет війни? Державний бюджет зробіть бюджетом війни, а міста мають жити своїм життям", – заявив він.