Контракти.ua

326  —  26.10.23
Польща проведе військові навчання біля кордонів РФ та Білорусі: що сталося
Польща проведе військові навчання біля кордонів РФ та Білорусі: що сталося

Також разом із місцевими службами проведуть перевірку систем оповіщення.

У жовтні-листопаді Польща проведе військові навчання у воєводствах, які межують із Білоруссю та РФ (Крулевецькою областю - колишньою Калінінградською). Пише ТСН. 

Про це йдеться на сайті Збройних сил Польщі.

Мета навчань - зміцнення співпраці війська з місцевими адміністраціями, а також перевірка боєздатності підрозділів. Вони відбудуться у таких воєводствах: Підляському, Мазовецькому, Люблінському та Вармінсько-Мазурському.

"Навчання також проходитимуть за межами полігону. Усе це пов’язано з посиленим пересуванням підрозділів військовослужбовців та військової техніки дорогами, населеними пунктами та лісовими масивами", - попереджає військове командування.

Окрім того, польська влада хоче відпрацювати процедури, пов’язані з реагуванням на ситуації, тому надсилатимуться сповіщення RCB (про повітряну тривогу).

"Також воїни налагодили співпрацю та підписали відповідні документи з лісництвами та установами для забезпечення перебування та пересування військ. Польське військо підтримуватиме поліція та пожежна служба", - зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, в автомобілі канцелярії Дуди знайшли пристрій стеження.