Контракти.ua

488  —  22.10.23
У 2024 році в Україні можуть зрости ціни на вино
У 2024 році в Україні можуть зрости ціни на вино

В Україні, відповідно до законопроєкту про виноград та продукти виноградарства, мають підвищитися вимоги на контроль над виробництвом вин. Зараз ціни українські вина хорошої якості є недешевими. Але експерти прогнозують, що вони можуть зрости.

Про це пише видання «Фокус».

Голова ГС «Укрсадвинпром» Володимир Печко пояснив, що вино, яке коштує менш як 100-110 грн, краще не вживати.

Люди мають розуміти, що вино має робитися з виноградного соку, крім того, є речі, без яких ми не можемо розлити вино в пляшку – сама пляшка, корок, етикетка, контретикетка, ковпачок, акцизка, все це приклеїти – все коштує грошей. Єдине, за рахунок чого можна здешевити продукт – якість. Звісно, це стосується й іноземних виноробів. Їх вино має коштувати не менше 250 – 300 грн, з урахуванням того, що з Франції чи Італії вино треба довезти», – сказав він.

Експерт прогнозує, що в Україні очікується подорожчання алкогольних напоїв. Це пов’язано зокрема з підвищенням вимог до продукції вітчизняних виноробів, закладених в урядовому законопроєкті №9139.

Керуючий партнер юридичної фірми «Юрлайн» Володимир Зубар зазначив, що цей законопроєкт враховує вимоги міжнародних правил виробництва продуктів виноградарства та виноробства.

Також учасники ринку опрацьовують зміни до закону №481 про обіг спирту, що посилює контроль за торгівлею алкоголем, що також впливатиме на ціну, додав він. Окрім законодавчих змін, вироблені в Україні алкогольні напої зростатимуть в ціні, що пов’язано зі зростанням собівартості виробництва, зокрема, енергоносіїв.

«Ціна на вино збільшуватиметься, тому що все зараз дорожчає: і пляшка, і діжка, і пальне, і зарплата», — додали в «Укрсадвинпромі».

За словами Печко, законопроєкт №9139 призведе до виробництва більш якісної продукції українськими виноробами. Натомість дешева і нижчої якості продукція поступово витіснятиметься імпортною.

Статьи по теме
Кабмін пропонує з липня підняти акцизи на бензин і алкоголь
Кабмін пропонує з липня підняти акцизи на бензин і алкоголь

В Україні планують підвищити акцизи на алкоголь і бензин. За планом це має відбутися з 1 липня.
22.03 — 215

Мінімальні ціни на горілку, вино та коньяк планують підвищити
Мінімальні ціни на горілку, вино та коньяк планують підвищити

Міністерство економіки пропонує підвищити мінімальні ціни на алкогольні напої. Найбільше зросте роздрібна ціна українських вин.
22.11.23 — 363

В Україні обмежують продаж цигарок та алкоголю в Duty Free
В Україні обмежують продаж цигарок та алкоголю в Duty Free

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про обмеження продажу тютюнових виробів та алкогольних напоїв в магазинах Duty Free.
30.08.23 — 410