В Україні у травні 2025 року зросли ціни на м'ясо, тоді як вартість молодої городини та яєць знижується.
Про це повідомляють Контракти з посиланням на дані Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ).
Так, найбільш відчутні зміни зафіксовано на ринку м’яса. Зокрема, у травні гуляш яловичини додав в ціні 6% відносно квітня, та становив 336 грн/кг, що на 20% дорожче, ніж торік.
Зросла у вартості й курятина: філе здорожчало до 222 грн/кг (+11% відносно квітня та +39% за рік), стегно — до 154 грн/кг (+28% та +39% відповідно), а тушка — до 110 грн/кг (+25% та +42%). Таке суттєве здорожчання курятини експерти пояснюють частковим підвищенням витрат на корми, тоді як яловичина дорожчає на тлі обмеженої пропозиції.
Водночас ціна на свинячий ошийок у травні залишилася стабільною на рівні 330 грн/кг, що, однак, на 31% перевищує тогорічний показник.