Контракти.ua

299  —  14.09.23
Кирило закликав вірян РПЦ йти на війну проти "сил зла" і молитися за владу
Кирило закликав вірян РПЦ йти на війну проти

Патріарх закликає росіян стати на "захист батьківщини".

Голова Російської православної церкви патріарх Кирило закликав росіян йти на війну. Мовляв, нині потрібна мобілізація всіх сил, бо ж перед Росією стоїть завдання вийти переможницею з боротьби, яку проти неї розв’язали "сили зла". Пише ТСН. 

Про це йдеться у його заяві на сайті РПЦ.

Під час виступу в Олександро-Невській лаврі в Санкт-Петербурзі патріарх згадав полководця Олександра Невського та закликав громадян РФ наслідувати йому та стати на "захист батьківщини".

"Сьогодні перед Росією стоїть найголовніше завдання: вийти переможницею з тієї боротьби, яка зараз проти нас розв’язана силами зла. Сьогодні потрібна мобілізація всіх: війська, політичних сил. І, звичайно, церква має бути мобілізована - насамперед для того, щоб творити молитву за нашу владу, воїнство, але також для того, щоб бути там, на передньому краї", - заявив Кирило у своїй проповіді.

За словами голови російської церкви, на фронті загинули вже п’ять військових священників. А тому, московський патріарх вважає, що православні росіяни мають захищати Росію не лише від зовнішніх, а й від внутрішніх ворогів.

Нагадаємо, від перших днів повномасштабного вторгнення Кирило є великим прихильником війни. З його слів російські війська в Україні воюють “за майбутнє” своєї країни і закликав росіян відкласти внутрішні розбіжності. Щобільше - Кирило називає війну в Україні "святою справою".