Контракти.ua

2499  —  13.09.23
Чому Росія не відправляє на фронт танки Т-14: Буданов пояснив
Чому Росія не відправляє на фронт танки Т-14: Буданов пояснив

Путін побоюється відправляти їх на фронт, оскільки це загрожує серйозними іміджевими втратами.

“Непереможні” російські танки Т-14, які були створені  на базі універсальної гусеничної платформи Армата, - це міф. Вони існують досі, оскільки їх поки що не відправили на фронт.

Про це на щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії заявив керівник української розвідки Кирило Буданов. Пише ТСН. 

За його словами, російські танки Т-90, які в РФ вважають проривом з точки зору створення броньованої техніки, легко знищуються дронами-камікадзе ЗСУ.

"Жодного застосування техніки Т-14 так і не було. Було кілька випадків застосування бронетранспортерів "Бумеранг". Їхні залишки тут можна побачити. Вони всі згоріли…  Горить все насправді. Чудо-зброю так і не створили", — наголосив очільник українською розвідки.

Він також додав, що Путін побоюється відправляти їх на фронт, оскільки це загрожує серйозними іміджевими втратами для своєї і без того млявої оборонки.

"Думаю, що Т-14, коли вони зрозуміли, що може бути руйнівний ефект для подальшої експортної привабливості цієї машини, так і не запустили на фронт", — підсумував Буданов.

Нагадаємо, що на фронті згоріло дуже багато російських танків Т-90.