Контракти.ua

403  —  08.09.23
В Україні збанкрутував ще один банк
В Україні збанкрутував ще один банк

Нацбанк 7 вересня відніс АТ "Український будівельно-інвестиційний банк" (Укрбудінвестбанк) до категорії неплатоспроможних.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби НБУ.

Зазначається, що частка фінустанови становила 0,04% від активів платоспроможних банків станом на 1 вересня 2023 року, отже рішення НБУ не впливає на стабільність банківського сектору України.

Рішення НБУ ухвалене у зв’язку зростання ризиків щодо виконання банком зобов’язань перед вкладниками та іншими кредиторами. Банк було віднесене до категорії проблемних 4 серпня 2023 року, оскільки банк не виконав рішення НБУ про обмеження окремих видів операцій.

"З дня віднесення Укрбудінвестбанку до категорії проблемних фінансовий стан банку суттєво погіршився, а менеджмент та власники істотної участі не вжили належних заходів для запобігання настання неплатоспроможності", - йдеться в повідомленні.

Станом на 1 січня 2023 року ключовим власником банку з часткою 74,93% акцій є громадянка України Світлана Дем'яненко.

Кожен вкладник Укрбудінвестбанку отримає від Фонду гарантування вкладів фізичних осіб відшкодування в повному розмірі вкладу, включно з відсотками. Загалом можлива сума виплат становить 606 млн грн. Під час війни громадянам виплачується вся сума вкладу.

Статьи по теме
НБУ ухвалив важливе рішення щодо курсу євро
НБУ ухвалив важливе рішення щодо курсу євро

Національний банк України планує запровадити довідкове значення курсу гривні до євро станом на 12:00. Крім того, офіційний курс євро буде розраховуватися як середній за період.
16.10 — 199

Найбільший банк Кіпру закрив близько 20 тисяч рахунків росіян
Найбільший банк Кіпру закрив близько 20 тисяч рахунків росіян

Найбільший банк Кіпру Bank of Cyprus з 2022 року закрив близько 20 тисяч рахунків, які належали 7 тисячам російських клієнтів. Фінансова організація зберегла рахунки виключно для людей пенсійного віку.
07.10 — 502

Очільник НБУ назвав причини здорожчання долара в Україні
Очільник НБУ назвав причини здорожчання долара в Україні

Національний банк України успішно протидіє девальвації гривні.
05.10 — 236