Контракти.ua

1712  —  29.08.23
Близько 20 нардепів за час повномасштабної війни відпочивали за кордоном, – Рух Чесно
Близько 20 нардепів за час повномасштабної війни відпочивали за кордоном, – Рух Чесно

За час повномасштабної війни близько 20 народних депутатів відпочивали за кордоном. Більшість з них – представники ОПЗЖ а також ті, хто балотувався від "Слуги народу".

Про це повідомляє Рух Чесно.

Зазначається, що скандали із виїздом депутатів за кордон найчастіше виникають у сезони відпусток – на новорічні свята чи влітку. Зазвичай депутати відвідують популярні туристичні країни з виходом до моря чи океану.

"Ми бачимо вибірковість у покаранні. Хтось із нардепів складає мандат, як Юрій Арістов, а хтось, як Богдан Торохтій чи Микола Тищенко, залишається з повноваженнями після того, як їх виключили з фракції. Разом з тим у парламенті після скандалу з поїздкою Арістова на Мальдіви виникли серйозні проблеми. Офіс президента розпорядився не випускати народних депутатів у закордонні відрядження. А це значить, що у нас оголюється дипломатичний фронт, коли настільки важлива підтримка західних партнерів. Цього не можна допустити", – говорить лідерка Руху ЧЕСНО Віта Думанська.

Депутати повідомили Руху Чесно, що під загрозою опинилися низка закордонних відряджень.

"Парламент різний, як і наше суспільство. Є герої, є ті, хто пішов на фронт, а є ухилянти, які тікають із країни. Погодьтеся, тікають не лише народні депутати. Склад Ради відображає зріз суспільства. Нам потрібно зустрічатися, говорити, розповідати особисті історії, наприклад, як ти вивозила дітей з-під обстрілів, тоді у політиків Глобального Півдня виникає розуміння та співпереживання. Емоції важливі! Зеленський дуже добре працює на міжнародному полі. Це факт. Але цілком зрозуміло, що фізично до всіх країн не поїдеш і з усіма не зустрінешся. Парламентська дипломатія тут дуже посилювала президента й наближала нашу перемогу”, – зазначила Альона Шкрум (“Батьківщина”).

Статьи по теме
Журналісти знову отримають доступ до кулуарів Верховної ради
Журналісти знову отримають доступ до кулуарів Верховної ради

ЗМІ знову матимуть доступ до кулуарів Верховної ради під час пленарних засідань. Журналісти зможуть працювати у парламенті у такому ж режимі, як і під час пандемії.
01.05 — 190

Україна тимчасово відступить від Європейської конвенції про захист прав людини
Україна тимчасово відступить від Європейської конвенції про захист прав людини

Україна переглянула положення своєї заяви про відступ від зобов'язань у межах Європейської конвенції з прав людини та пакту про громадянські та політичні права під час воєнного стану.
29.04 — 215