Контракти.ua

791  —  24.08.23
Резніков назвав мінімальні терміни навчання на F-16 українських пілотів
Резніков назвав мінімальні терміни навчання на F-16 українських пілотів

Окрім пілотів, треба навчити інженерів.

Україна отримає американські винищувачі F-16 щонайменше за шість-сім місяців - після того, як закінчаться навчання не лише пілотів, а й інженерів та техніків. Пише ТСН. 

Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков під час спілкування з журналістами, повідомляє канал "Ми - Україна".

Очільник Міноборони наголошує, сам літак F16 - це лише платформа. Саме тому не варто забувати ще й про ракети і снаряди, які застосовуватиме цей винищувач, а також про підготовку інфраструктури для обслуговування, а ще інженерів.

"Треба говорити про підготовку інфраструктури для того, щоб ми могли обслуговувати і вони (F-16 - Ред.) могли виконувати бойові завдання. А це означає підготовку не тільки пілотів, а й інженерів, техніків. Це серйозний комплекс завдань. Кілька сотень людей ми повинні навчити для перших "пташок" в українському небі. Тому об'єктивно, без завищених очікувань - це шість-сім місяців, мінімальний термін, який треба свідомо оцінювати. Не розчаруйтеся, якщо може бути довше. Пілоти показали можливість навчитися за пів року, а от техніки, інженери - ми поки що не знаємо. Дуже складні системи обслуговування, ремонту", - наголосив Резніков.

За його словами, українські воїни освоїли систему протиракетної оборони за десять тижнів - замість десяти місяців, а артилерію калібру 155 мм - за три тижні, а не за три місяці.

"Тому я переконаний, що F-16 в українському небі звільнятимуть українські території", - заявив очільник міністерства.

Нагадаємо, речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів, що Україна потребує 128 багатоцільових винищувачів західного виробництва для отримання переваги в повітряному просторі під час війни з Росією.