Контракти.ua

341  —  20.08.23
Від яких хвороб діти можуть отримати ліки безоплатно
Від яких хвороб діти можуть отримати ліки безоплатно

Неповнолітні мають право отримати ліки проти багатьох хвороб безоплатно. Зокрема йдеться про онкологічні та інші рідкісні захворювання.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

З повним переліком хвороб й станів можна ознайомитись за посиланням.

Як й де отримати ліки безоплатно? Для цього потрібно звернутись до лікаря, після чого пройти обстеження й отримати призначення на той чи інший препарат.

Завдяки призначенню, ви матимете право отримати необхідні дитині ліки безоплатно у вашій лікарні або в будь-якій іншій, куди їх доставили Медзакупівлі.

Що робити у разі відсутності ліків у лікарні? "Ви можете звернутися до будь-якої іншої лікарні та отримати препарати там або ініціювати їх перерозподіл між медзакладами. Ця процедура відбувається напряму між структурними підрозділами охорони здоров’я. Для перерозподілу пацієнт або його представник подає запит до керівника лікарні, керівник звертається до структурного підрозділу охорони здоров’я в області", - пише МОЗ.

Представник підрозділу зв’язується зі своїми колегами з того регіону, де є ліки. Після перерозподілу, ліки з одного медичного закладу йдуть в інший.

Статьи по теме
Декларацію з сімейним лікарем можна буде підписувати онлайн
Декларацію з сімейним лікарем можна буде підписувати онлайн

У 2024 році в Україні з'явиться можливість укласти декларацію з сімейним лікарем онлайн. Це один з кроків плану з цифровізації системи охорони здоров'я на поточний рік.
18.01 — 310

На які ліки можна буде отримати Е-рецепт у 2024 році
На які ліки можна буде отримати Е-рецепт у 2024 році

У 2024 році перелік ліків, які можна придбати за електронним рецептом, розширили. Тому тепер українці матимуть доступ і до інших категорій препаратів.
30.12.23 — 425

Лікарям заборонять «рекомендувати» певні ліки
Лікарям заборонять «рекомендувати» певні ліки

Кабінет міністрів схвалив законопроєкт «Про внесення змін до Основ законодавства України про охорону здоров’я щодо удосконалення обмежень для медичних, фармацевтичних працівників та фахівців з реабілітації під час здійснення ними професійної діяльності».
24.11.23 — 389